Derde zondag in juni steevast vaderdag

21-06-2020 08:52

Derde zondag in juni steevast vaderdag

STREEK - De Moederdag ligt al weer achter ons, hoogste tijd voor de Vaderdag. Dat betekent dat er op diverse manieren veel tijd is gestoken in het maken van verrassingen voor de vaders. De schoolkinderen zijn niet voor niets uiterst geheimzinnig geweest over het cadeau dat zij mee naar huis mochten nemen.

Vaderdag is een feestdag ter ere van vaders waarbij hun vaderschap en de invloed van vaders in de samenleving wordt gevierd. In ons wordt het gevierd op de derde zondag in juni. 

Natuurlijk is het vooral een commerciële insteek, maar de sfeer er naar toe is m.n. op de scholen voor de jongste en jongere jeugd altijd opgewekt. Want komt het geschenk wel op tijd af?

Voor de juffen en meesters is het ook een tijdsvak waarin hun creativiteit volop aan de beurt komt. Ieder jaar weer dient een ander ontwerp gevonden te worden. Gelukkig levert dat - zelfs in coronatijd - geen enkel probleem op.

Waarschijnlijk het enige probleem is als 'pappa' zijn kind/kinderen ophaalt van school als de zorgvuldig samengestelde verrassingen mee naar huis mogen worden genomen. 'U mag dit niet zien, dit is heel geheim' fluisteren de kinderen dan. De vaders knikken dan instemmend en doen of de neus bloedt. 

Namens de redactie wensen wij alle vaders en hun hele familie een prettige dag toe. 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl