Dickie van den Berg-Van der Schaaf winnares vierde ronde Zaanse kunstquiz

Gepubliceerd: 14-01-2019 10:01

Dickie van den Berg-Van der Schaaf winnares vierde ronde Zaanse kunstquiz

ASSENDELFT – Het kunstobject van Kor Heemsbergen heet officieel De Poortwachter en is gemaakt in 2008. Maar in de volksmond wordt het de S van Saendelft genoemd. Het kunstwerk staat op de kop van de brug, Noorderveenweg naar de Waterrijklaan. De kunstenaar liet zich inspireren door het verre oosten. Bovenin het vijf meter hoge stalen kunstwerk zit een lampje dat zeventig blanke, gestapelde glasplaatjes bovenin de punt verlicht. Dat wist de winnares van deze ronde ook te melden. 

Dickie van den Berg-Van der Schaaf mag de waardecheque van 25 euro, beschikbaar gesteld door Artzaanstad, mee naar huis nemen. ,,Wij noemen hem Zwanenbrug”, voegde ze nog een benaming toe aan De Poortwachter. Van harte gefeliciteerd met de prijs. Artzaanstad neemt contact met u.

Vijfde ronde kunstquiz
Hij is al sinds 1983 in de Zaanstreek te vinden, het kunstobject op bijgaande foto. Bij de introductie kreeg het de minder vlijende naam ‘penisplant’ en waren de meningen verdeeld… Door werkzaamheden verdween het object zelfs helemaal uit het zicht. Maar door vragen uit de politiek is het teruggeplaatst ergens op een heel drukke plek… Maar toch ook op locatie waar hij niet zo snel opvalt. Waarbij het lijkt alsof het object altijd moet vechten voor zijn plekje. Want ook nu zijn er werkzaamheden in de buurt… Weet u waar dit kunstobject staat?

Meedingen naar de prijs is simpel: word volger op Facebook van RTV Zaanstreek https://www.facebook.com/RTVZaanstreek/ en geef het antwoord. Wie niet zijn antwoord wil verraden, kan het ook mailen naar info@rtvzaanstreek.nl Noem de straatnaam en/of omschrijf de locatie.

Wie dit doet vóór vrijdag 25 januari maakt kans op de Artzaanstad cadeaubon van 25 euro. De winna(a)r(es) krijgt persoonlijk bericht van Artzaanstad. Over de uitslag is geen correspondentie mogelijk.

Artzaanstad: zoveel meer dan een kunstuitleen
Opvallen met een uniek kunstwerk tegen de muur in uw huiskamer? Helemaal de sier maken bij het uitgaan met een catchy clutch? Op zoek naar een bijzondere kunstobject als eyecatcher op de schouw? Stap dan eens binnen bij Artzaanstad. De kunstzinnige locatie die veel meer is dan een ’kunstuitleen’.

Inspireren
Rondstruinen en je laten inspireren kan letterlijk in de grote bij Artzaanstad-shop maar ook online op http://artzaanstad.nl/content/

Art Zaanstad is open dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en te vinden aan Grote Hulzen 11 (Hembrugterrein) in Zaandam. Ook fijn: de auto staat gratis voor de deur.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl