Diederik Samsom en Ruud Vreeman in Stoomhal

Gepubliceerd: 27-10-2021 13:10

Diederik Samsom en Ruud Vreeman in Stoomhal

STREEK - De PvdA Zaanstreek presenteert vanavond de tweede aflevering van Rood aan de Zaan op 27 oktober om 20.30 uur in de Stoomhal in Wormer. Daar zijn Diederik Samsom en Ruud Vreeman de meest in het oog springende gasten.

Over de vergroening van de Zaanse industrie in het kader van de Green Deal zal Diederik Samsom zijn licht laten schijnen. De vroegere burgemeester van Zaanstad en Tilburg, Ruud Vreeman doet dat op de verschillen in industriebeleid van deze twee gemeenten. Zo heeft Tilburg al in de jaren '90 ingezet op TILBURG MODERNE INDUSTRIESTAD.

Verder zal wethouder Songül Mutluer spreken over de 40 miljoen euro voor de verbetering van Zaanse woonwijken en de woningbouw- en crisis in de Zaanstreek.

Na 40 jaar zal de bekende schrijver en publicist Herman Vuijsje weer samen met fotografe Marjan van de Veen-van Rijk langs het zogeheten schuifgroen rond Amsterdam in de Zaanstreek wandelen. Verder komen in beeld de eigenaar en bewoner van het voormalige stadhuis van Wormer, dat te koop staat.

Ook komt oud-statenlid Greet Blokker aan het woord over het waterbeheer in de Zaanstreek via het Gemaal 1879 in Akersloot.

De bijeenkomst Rood aan de Zaan 2 heeft live vanaf 20.30 uur plaats in de Stoomhal welke te vinden is in Rijstpellerij Pakhuis Hollandia, Pakhuisplein 44 in Wormer.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl