Diefstal met grof geweld

Gepubliceerd: 30-03-2018 22:03

Diefstal met grof geweld

ZAANSTAD - De politie Noord-Holland heeft twee 18-jarige mannen aangehouden op verdenking van diefstallen. Bij één van deze twee diefstallen is grof geweld gebruikt.

Het slachtoffer, een 41-jarige man uit Assendelft, zette zijn motor te koop op internet en kwam in contact met een potentiële koper. Op dinsdag 6 maart rond 20.00 uur spreken de verkoper en de man die interesse heeft af in Assendelft. De verkoper laat de motor zien en de koper is direct enthousiast en wil de motor kopen. Toen de man op de motor stapte reed hij de straat uit de hoek om.

Het slachtoffer vertelt: ”Ik besefte dat de motor werd gestolen en ben de wijk in gelopen. Twee straten verder zie ik een auto met een dichte aanhanger staan en die combinatie trok direct mijn aandacht. Met het idee dat de motor in de aanhanger was gezet riep ik iets naar ze en deed een aantal stappen de straat in. De bijrijder sprong direct de auto in en de bestuurder reed vol gas op mij in. Het was geen keuze om wel of niet te springen. Het was het enige wat ik kon doen.”

Eén verdachte is ondertussen voorgeleid bij de rechter-commissaris en zit voorlopig vast.
De andere verdachte mocht na drie dagen in verzekering te zijn gesteld naar huis, maar blijft verdachte in beide zaken.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl