Digitaal vergaderen kan altijd beter....

Gepubliceerd: 24-12-2021 9:12

Digitaal vergaderen kan altijd beter....

ZAANSTAD - De donderdagavond staat in de lokale politiek al jaren te boek als de vergaderavond. Het college en gemeenteraad kruisen dan de degens in het kader van het Zaanstad Beraad. De laatste bijeenkomst voor het kerstreces werd - als reeds eerder - via het 'grote oog' en Teams gehouden. En dat is lang niet altijd even makkelijk zo leerde deze laatste avond.

Het is bijvoorbeeld een heel spektakel om alle raadsleden tijdig in beeld te krijgen. De techniek zegevierde niet altijd heet het dan. 

Zo kreeg de kijker deze avond een inzicht in de tegenvallende verkopen in de 'glas-in-lood-wereld' tijdens een gesprek tussen Jan de Vries en Ruud Pauw.

Ook het op juiste wijze rangschikken van de deelnemers in het Zaanstad Beraad zorgde voor soms verhitte woorden. Want wat als je als 'gast' in beeld komt waar je als raadslid deelneemt?

Eens te meer blijkt dat de lokale democratie zwaar onder vuur komt te liggen als deze manier van aanpak nog veel langer zal worden gebruikt. De beëdiging van het steunfractielid GL mevr. K. Özmen zal bij haar ongetwijfeld als uiterst bijzonder haar persoonlijke geschiedenisboek in gaan. 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl