Digitaal via StarLeaf

Gepubliceerd: 13-01-2021 9:01

Digitaal via StarLeaf

ZAANSTAD - Dat is de begeleidende tekst/ondertiteling die tegenwoordig - corona gerelateerd - de raadsvergaderingen begeleid. Zo ook het Zaanstad Beraad van dinsdagavond. In twee sessies werden diverse onderwerpen besproken.

In het oog springend de discussie over het optreden van de gemeente tegen horeca-ondernemer Bassel Kurdi die zijn restaurant Ornina gesloten zag worden door ingrijpen vanuit overheidswege. Burgemeester Hamming heeft erkend dat de straf te zwaar is gebleken voor 'een paar keer te laat open zijn.' 


Vandaar dat er nu een gesprek gaande is tussen de ondernemer en Zaanstad om de schade vast te stellen. De eerste burger van de stad liet blijken zich het geheel aan te trekken. Teveel de focus op de overtredingen zodat de menselijke kant naar de achtergrond verdween. 

Als gevolg van deze actie zal de burgemeester rond half april met een compleet nieuw sanctiestelsel naar de raad komen. Daarin moet het maken van beleid essentieel zijn evenals het uitvoeren. De handhaving zal dan niet meer in dezelfde handen zijn. 

WESTERKOOG
Een ander onderwerp dat met de regelmaat van de klok terugkeert is de aanpak van de wijk Westerkoog. Dat blijft de gemoederen bezighouden. Nog altijd is er geen unanieme mening te noteren. Een groot deel van de bewoners heeft nog altijd bezwaar tegen het plan voor 128 woningen op de plek van de voormalige sporthal De Sprong en buurtcentrum De Vuister. De verkeerssituatie nu en in de toekomst is daarbij een belangrijk onderdeel. 

Op 21 januari zal de gemeenteraad beslissen over het bouwplan dat Sens Real Estate (ontwikkelaar) en Parteon (woningcorporatie) willen realiseren. In dat plan staat als startdatum medio 2022. 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl