Digitale collecte Dierenzorg Zaanstreek

24-09-2020 16:30

Digitale collecte Dierenzorg Zaanstreek

ZAANDAM – Tradities zijn er ook om te doorbreken. Daarom dit jaar voor het eerst geen huis-aan-huis collecte, Dierenzorg Zaanstreek gaat online! Een enorme uitdaging voor de plaatselijke Stichting om via deze weg geld te vragen voor de Dierenambulance en het Asiel. De online collecte start 28 september (in de week van wereld dierendag).

Elk jaar gaan onze collectanten de deuren langs in de Zaanstreek om geld op te halen om de dieren in nood in de Zaanstreek te kunnen voorzien van (medische) hulp en opvang. Wij vinden deze persoonlijke benadering heel belangrijk, zodat we mensen kunnen meegeven wat wij doen voor dierenwelzijn in de Zaanstreek. Helaas is dat dit jaar niet mogelijk vanwege de Corona” aldus Hilda Beemster, directeur van Dierenzorg Zaanstreek.

Beemster zegt: “Om zoveel mogelijk mensen te bereiken en te activeren om ons te helpen online geld op te halen, hebben wij een URL aangemaakt, die direct verwijst naar de betaalpagina van Dierenzorg Zaanstreek op Geef.nl (veilig donatieplatform). Deze link is te vinden op de homepagina van Dierenzorgzaanstreek.nl. Wij vragen iedereen om deze link te delen met zoveel mogelijk connecties via e-mail, WhatsApp, Facebook en/of Instagram. Hierbij hopen wij op een sneeuwbal effect! Doordat we mensen benaderen vanuit eigen netwerken hopen we dat deze actie net zo persoonlijk en daardoor net zo succesvol zal zijn als de huis-aan-huis collecte.”

Vorig jaar heeft de Dierenambulance van Dierenzorg Zaanstreek aan 3.202 dieren uit de Zaanstreek hulp verleend en zijn er 308 dieren in het Asiel opgevangen en verzorgd. Omdat Dierenzorg Zaanstreek geen onderdeel van grote organisaties als de Dierenbescherming of DierenLot is, is er geen budget om grote online campagnes op te kunnen zetten. De Stichting ontvangt alleen geld van de gemeente Zaanstad en Over-gemeenten voor het vervoer en opvang van zieke, gewonde of zwervende huisdieren. Voor alle overige werkzaamheden is de Stichting afhankelijk van de inkomsten uit het Pension en de Dagopvang, donateurs, sponsoren én de jaarlijkse collecte.

Meer informatie over Dierenzorg Zaanstreek op Dierenzorgzaanstreek.nl of bezoek de Facebookpagina.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl