Diverse kleedjes verplicht opgerold

27-04-2021 15:00

Diverse kleedjes verplicht opgerold

STREEK - Voor velen is het de gewoonste zaak van de wereld. Je oude spullen verkopen op Koningsdag en een al dan niet leuk zakcentje ophalen. Nu we een jaar lang de tijd heeft hebben gehad om onze zolders uit te mesten en kasten op te ruimen, had het allemaal zo mooi en gezellig kunnen worden. Hoe jammer is het dan dat de vrijmarkten alweer niet doorgaan. Op een kleedje in je voortuin spullen verkopen mag officieel ook niet.

Evenementen zijn tot en met 5 mei verboden. Reguliere Koningsdagactiviteiten mogen om die reden dus niet doorgaan. Dat geldt ook voor particuliere kleedjesmarkten en andere initiatieven. Wie dus met de buurt een spelletjesmiddag wil organiseren in de straat, is ook in overtreding. ,,Die worden gezien als georganiseerde activiteit en zijn niet toegestaan.”
Vorig jaar was de eerste keer dat er geen Koningsdag gevierd kon/mocht worden en was een Woningsdag thuis het enige dat er te beleven was.  Ook dit jaar mag je dus geen kleedje in je voortuin leggen om spullen te verkopen. De kleedjes brengen mensen op de been en kunnen zorgen voor groepsvorming. Dat willen de gemeentebesturen nu nog vermijden.

In de Zaanstreek zijn er ondanks de waarschuwingen toch tal van mensen geweest die hun kleedje/tafeltje uitrolden/opstelden. Dat leverde in diverse delen van Zaanstad verongelijkte gezichten op. In Westzaan en de wijk Westerwatering beëindigden Boa's de handel. Dat zorgde op enkele plaatsen voor geïrriteerde burgers.


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl