Doelman Hobie Verhulst staat zijn mannetje bij AZ

Gepubliceerd: 09-08-2021 9:08

Doelman Hobie Verhulst staat zijn mannetje bij AZ

STREEK - Tegen Torino keepte Hobie Verhulst een prima wedstrijd. Hij was er mede verantwoordelijk voor dat AZ met 2-1 won van de Italianen. En het lijkt dat Verhulst het seizoen gaat starten als eerste doelman, alleen de Alkmaarse club wil nog wel een extra keeper aantrekken. "Ik heb nu de kans om te laten zien wat ik kan."

Door Erik -Jan Brinkman/NH Nieuws

Het was de op 2 april 1993 geboren Hobie die in 2004 de overstap van Kooger Football Club (KFC) naar de jeugdopleiding van AZ maakte. In 2010 zat hij als reservedoelman bij de eerste selectie. In 2013 werd Verhulst met Jong AZ kampioen van de Beloften Eerste Divisie. Tot speelminuten in het eerste elftal kwam het echter niet, waarop Verhulst in juli 2014 transfervrij vertrok naar MVV Maastricht. Daar speelde hij in totaal drie wedstrijden, waarin hij zes tegentreffers incasseerde.Na één seizoen verruilde hij MVV Maastricht voor FC Volendam, waar hij eerste doelman werd. Hij speelde meer dan 100 wedstrijden voor de club en werd in het seizoen 2016/17 door de supporters verkozen tot speler van het seizoen. In de zomer van 2018 maakte hij de overstap naar Go Ahead Eagles. Verhulst won in Deventer een Bronzen schild als beste doelman van de eerste periode van de Keuken Kampioen Divisie 2018/19.Hij verruilde in de zomer van 2020 Go Ahead voor zijn oude werkgever AZ. In zijn eerste seizoen was hij reseverkeeper van het eerste elftal achter Marco Bizot. Deze werd getransfereerd naar het Franse Stade Brest.

"Ik heb veel mogen spelen door het vertrek van Marco Bizot", vertelt Hobie Verhulst over de voorbereiding. "Er is niet met mij besproken of er nog een extra keeper bijkomt."

Extra keeper
"Verhulst heeft het fantastische gedaan", vertelt Pascal Jansen over de prestaties van Verhulst. "We zijn wel bezig met een extra doelman. En hij zal een zware kluif krijgen aan Verhulst. De beste zal keepen."

Fonn Witry
Verder verscheen zondag in de media dat AZ bezig is met een 25-jarige Noorse rechtsback. Zijn naam is Aslak Fonn Witry en hij speelt in de Zweedse competitie bij Djurgardens IF."Ik heb ook iets voorbij zien komen."

AZ opent zaterdag om 16.30 uur de competitie met een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl