Doorbraak zaak Milica van Doorn: 47-jarige Zaandammer aangehouden

Gepubliceerd: 11-12-2017 8:12

Doorbraak zaak Milica van Doorn: 47-jarige Zaandammer aangehouden

ZAANDIJK - Na 25 jaar is er een doorbraak in de zaak Milica van Doorn. De politie heeft een 47-jarige verdachte aangehouden na een DNA-verwantschapsonderzoek.

Milica van Doorn (19) werd op 8 juni 1992 dood gevonden in een vijver in Zaandam. Onderzoek wees uit dat ze was verkracht en doodgestoken. Er werd DNA op Milica gevonden, waarmee een profiel van de dader werd gemaakt. Dat wees op een dader met Turkse voorouders.

Begin vorige maand verzocht de politie 133 Turkse Nederlanders om mee te doen aan een DNA-verwantschapsonderzoek. De mannen waren volgens de politie geen verdachten, maar mogelijk familie van de dader. Dat is waar gebleken: een verwant van een deelnemer aan het onderzoek is aangehouden. Dat is een primeur in Nederland.

Zaterdagmiddag is de verdachte aangehouden, zondag werd de familie van Van Doorn op de hoogte gesteld. Bob Steensma, hoofdofficier van Justitie van het Openbaar Ministerie Noord-Holland, bedankte de Turks-Nederlandse gemeenschap voor de medewerking aan deze zaak.

De verdachte wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De politie hield om 10.00 uur een persconferentie. Hieronder is de livestream van Politie Noord-Holland te vinden (start vanaf minuut 7.00).


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl