Drie clubs blij met kunstgras

02-11-2021 12:00

Drie clubs blij met kunstgras

STREEK - In de achterliggende periode heeft de gemeente Zaanstad vijf nieuwe kunstgrasvelden laten aanleggen bij een drietal sportverenigingen in Zaanstad. Wethouder Slegers brengt woensdag een bezoek aan het complex en bestuur van voetbalvereniging Sporting in Krommenie. De roodwitten hebben twee nieuwe kunstgrasvelden in gebruik genomen.

SVA in Assendelft, Fortuna in Wormerveer (zie foto) en FC Zaandam op het sportpark Hoornseveld hebben elk een nieuw kunstgrasveld gekregen. Bij Sporting in Krommenie zijn er twee nieuwe kunstgrasvelden gelegd. De kosten bedragen in totaal 1,2 miljoen. De kunstgrasvelden gaan zo’n 10 tot 12 jaar mee. Op deze nieuwe velden en nog bij een aantal andere, zijn kantplanken en schoonlooproosters aangebracht. Dit is noodzakelijk vanwege de wettelijke verplichting om de rubber korrels binnen de velden te houden. Na afloop van alle werkzaamheden zijn de velden gekeurd. Ze voldoen weer aan alle eisen en normen van de KNVB.

Aan de slag met verduurzamen
De gemeente is ook aan het kijken hoe zij samen met de verenigingen en stichtingen de accommodaties, kantines en kleedkamers kan verduurzamen. Bijvoorbeeld door (nog meer) te isoleren en zonnepanelen te gebruiken. Ook is de gemeente bezig met het uitwerken van een plan om in de komende jaren ledverlichting op de velden te realiseren. De gemeente ondersteunt en adviseert verenigingen en stichtingen hierbij. Zo zorgt Zaanstad er samen met de verenigingen en de vrijwilligers voor dat er in de komende jaren mooie, veilige en duurzame sportparken zijn en blijven voor de gebruikers.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl