Drie drugswoningen en bedrijfspand dicht na politie-inval

Gepubliceerd: 17-01-2019 17:01

Drie drugswoningen en bedrijfspand dicht na politie-inval

ZAANSTREEK – De strijd tegen de drugsoverlast gaat ook in 2019 keihard door. Twee woningen in Zaandam en een woning in Wormerveer zijn vandaag op last van de burgemeester gesloten.

De sluitingen volgen op een actie van de politie in november waarbij in de woningen handelshoeveelheden cocaïne, amfetamine en MDMA zijn aangetroffen. Ook zijn hasj, hennep en grote bedragen aan contact geld gevonden.

Bij de politieactie, waarbij een arrestatieteam en speurhonden werden ingezet, zijn meerdere verdachten aangehouden. Tegen hen loopt een strafrechtelijk onderzoek. Een bedrijfspand aan de Samsonweg in Wormerveer werd op de dag zelf al op last van de burgemeester gesloten voor een periode van twaalf maanden. Ook hier zijn hard- en softdrugs gevonden.

Vuist maken
,,Dit laat zien hoe politie en gemeente samen een vuist maken tegen ondermijnende drugscriminaliteit”, zegt burgemeester Hamming. ,,De politie spoort op en houdt verdachten aan. Wij sluiten panden. Het gebruik van woningen voor hennepplantages en drugshandel, midden in wijken waar onze kinderen opgroeien, is onacceptabel. Daar treden we hard tegen op.”

De woning in Wormerveer, aan de Esdoornlaan, wordt voor een periode van zes maanden gesloten. Hetzelfde geldt voor een woning aan de Zuiddijk in Zaandam. Een woning aan de Soest Wetering in Zaandam gaat drie maanden dicht.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl