Drie punten in mindering voor FC Zaandam

13-10-2020 10:28

Drie punten in mindering voor FC Zaandam

STREEK - Vrijdagavond maakte FC Zaandam het besluit kenbaar dat het alle wedstrijden voor afgelopen weekend uit het programma haalde. Het eerste elftal zou afgelopen zaterdag HBOK treffen. De achterliggende gedachte van het FC Zaandam bestuur was vanzelfsprekend de gezondheid.

Tegenover NH Nieuws lichtte het bestuur haar keuze toe. “Er gaan te veel mensen in een kleedkamer, er wordt toch nog stiekem een biertje gedronken op de club en de anderhalve meter afstand is een probleem”, aldus de voorzitter Ard-Jan van Tilborg. “Met het besluit om de wedstrijden niet door te laten gaan willen we een voortrekkersrol pakken en hopen we een discussie op gang te brengen.”

De KNVB heeft bij de start van het seizoen echter richtlijnen gegeven voor het afgelasten van wedstrijden en het afgelasten van de duels van FC Zaandam valt niet binnen die richtlijnen. De bond lijkt dan ook niet gediend van het besluit van Zaandam en heeft het eerste elftal 3 minpunten toegekend. Het lijkt erop dat het duel met HBOK later nog wel ingehaald gaat worden, want er is aan HBOK geen reglementaire 3-0 zege toegekend.


Er is ondertussen namens FC Zaandam een brief richting KNVB gestuurd. 

BRON AMSTERDAMSCH VOETBAL

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl