Drugslab? Toch niet in mijn buurt?

30-06-2020 08:24

Drugslab? Toch niet in mijn buurt?

ZAANSTAD - Dat het burgemeester Jan Hamming ernst is om de drugsoverlast aan te pakken is algemeen bekend. Zijn opleiding in Brabant is daar niet vreemd aan. Het is echter een landelijk probleem en vaak onder de ogen van velen. 'Niet wegkijken, maar aanpakken – productie drugs levensgevaarlijk!' stelt Hamming kort en krachtig.

Een aantal vragen die ongetwijfeld antwoorden opleveren waarmee ' we' iets kunnen. Want rijden er ’s nachts bestelbusjes rond bij u in de buurt? Ruikt het in de buurt altijd naar anijs, wasverzachter of hennep? 'Dan zou het best zo kunnen zijn dat er bij u in de buurt een drugslab is. Mijn oproep: meld dit altijd bij politie!' 

Uit onderzoek blijkt dat bijna 75% van de mensen die vermoedens hebben van een drugslab of hennepplantage dit niet melden. 'Levensgevaarlijk!' concludeert Zaanstad's eerste burger. 'De productie van drugs, en de criminelen die zich daarmee bezighouden, zijn levensgevaarlijk. Brand, explosies, giftige stoffen, geweld en afpersing; drugsproductie vormt een reële bedreiging voor de veiligheid in de wijk. We zien naast buitengebieden en op bedrijventerreinen, steeds vaker labs en kwekerijen middenin woonwijken.'

OPLETTENDE BURGERS
Om deze levensgevaarlijke criminaliteit een halt toe te roepen, heeft de politie de hulp van oplettende burgers hard nodig om vermoedens te melden. Er gaat nu een campagne van start die de kenmerken moet aangeven. eerder al ging een projectteam de straat op om inwoners de typische geur van xtc-productie te laten ervaren. 

Laat het niet achterwege omdat je niet zeker bent. En denk niet dat er niets met een tip gebeurt. Op elke melding wordt geacteerd. Misschien niet onmiddellijk want dat kan niet altijd, maar dan gaat men de volgende dag heen of we gaan posten. Geen enkele melding blijft liggen. Melden kan bij de politie (0900-8844) of bij meld misdaad anoniem (0800-7000).

Gemeente Zaanstad
Politie Zaanstreek
Meld Misdaad Anoniem
NH Drugs Alert
www.nhdrugsalert.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl