Drugswoning ontdekt na wateroverlast

Gepubliceerd: 18-01-2019 13:01

Drugswoning ontdekt na wateroverlast

WORMERVEER - Het beleid moet drugcriminelen die in Zaanstad actief willen zijn toch ontmoedigen. Gisteren werden drie drugpanden gesloten, vandaag laat de gemeente weten dat een melding van waterloverlast leidde tot de ontdekking van een hennepplantage in een appartement aan de Stationsstraat in Wormerveer. De woning is vandaag op last van de burgemeester gesloten voor de duur van zes maanden.

Toen de politie naar aanleiding van de melding een kijkje ging nemen, troffen agenten in de woning een in werking zijnde hennepkwekerij met honderd planten aan. De woning, onderdeel van een groter wooncomplex, werd niet bewoond en was alleen in gebruik als wietplantage.

,,Dit laat zien waarom dit soort drugscriminaliteit zo kwalijk is", aldus burgemeester Hamming. ,,Niet alleen is er overlast voor omwonenden, maar bovendien wordt een goede woning onttrokken aan de woningmarkt."

Zaanstad heeft het sluitingsbeleid aangescherpt in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Naast bedrijfspanden worden ook woningen waarin harddrugs of wietplantages worden aangetroffen tijdelijk gesloten. Hennepplantages zorgen niet alleen voor overlast in de buurt, maar ook voor brandgevaar, omdat er vaak illegaal elektriciteit wordt afgetapt.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl