Dudok Kwartet speelt Sjostakovitsj en Schubert

Gepubliceerd: 17-01-2017 13:01

Dudok Kwartet speelt Sjostakovitsj en Schubert

ZAANDAM - De naam van Dmitri Sjostakovitsj roept het beeld op van de onheilspellende periode tussen de twee wereldoorlogen, waarin miljoenen in angst leefden voor toenemend geweld, voor hun eigen regering, maar ook voor de onvermijdelijk naderende nieuwe wereldoorlog. De muziek van Sjostakovitsj is sterk getekend door die periode, maar biedt ook troost en begrip, omdat ze de kwetsbare, eenzame mens een toevluchtsoord biedt van warmte, hoop en bevrijding. Deze zeldzaam krachtige en aangrijpende muziek krijgt al enige tijd veel aandacht in de Nieuwe Huys Concerten in de Zaandamse Vermaning, waar alle 15 strijkkwartetten van Sjostakovitsj worden uitgevoerd.

Zondag 22 januari om 16.00 uur speelt het jonge Dudok Kwartet zijn 10de Strijkkwartet (1964), samen met Schubert’s “grote” 15de strijkkwartet in G. Het Dudok Kwartet Amsterdam is een van de meeste veelzijdige en aansprekende strijkkwartetten van dit moment. Het kwartet wil muziek dichtbij haar publiek brengen met ontwapenend spel en een open houding naar de luisteraar.

Adres: Vermaning, Westzijde 80, Zaandam. Entree: €7 - €15 incl. gratis consumptie. info en reserveringen www.nieuwehuysconcerten.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl