Duurzaamheidsprijs GroenLinks voor Rutte Groep

Gepubliceerd: 11-10-2018 8:10

Duurzaamheidsprijs GroenLinks voor Rutte Groep

REGIO – Ter gelegenheid van de Dag van de Duurzaamheid heeft GroenLinks Zaanstad gisteren, woensdag 10 oktober, de Duurzaamheidsprijs uitgereikt aan de Rutte Groep.

Het is voor de negende keer dat GroenLinks de prijs uitreikte. De prijs werd uitgereikt vanwege de Smart Liberator. Een machine waarmee oud beton opnieuw gebruikt kan worden en die nu nog op het bedrijfsterrein in Amsterdam staat.


Wanneer deze innovatieve techniek mondiaal wordt toegepast kan dat 9% CO2-reductie opleveren, aldus de Rutte Groep. Drie van deze machines komen uiteindelijk naar Zaandam. Ze worden aangedreven door energie die afkomstig is van zonnepanelen. Ook het productieproces vindt daardoor op een duurzame manier plaats.

Op dit moment is de Rutte Groep nog in Amsterdam Westpoort gevestigd. Het bedrijf heeft een terrein aangekocht in de Achtersluispolder. ,,Kruisbaken wordt binnen één á twee jaar de locatie voor de Smart Liberator”, aldus Cornelis Wals van de Rutte Groep. ,,Dat is jullie geraden ook”, grapte GroenLinks-fractievoorzitter Paul Laport, ,,anders moeten jullie deze Zaanse Duurzaamheidsprijs weer inleveren.”

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl