Editie 8 KunstEiland door naar 2022

Gepubliceerd: 15-03-2021 15:03

Editie 8 KunstEiland door naar 2022

ZAANDAM - Het bestuur van de Stichting KunstEiland in de Voorzaan, bestaande uit Bert Schumacher, Fons Wegman en Fleur Pastoors, heeft besloten om dit jaar geen KunstEiland te organiseren. De achtste editie van het evenement in de Zaanse wijk ‘het Eiland’ zou in september of oktober 2021 plaatshebben.

Het basisconcept van KunstEiland is de open voordeur. Bewoners toveren om het jaar hun eigen huis om tot galerie of theater en tonen daar werk van kunstenaars of artiesten die ze persoonlijk waarderen. Zo ontstaat er een mooie kunstroute door de buurt die iedere editie honderden bezoekers trekt.

Het bestuur heeft ervaren dat het in deze onzekere tijd lastig is om een evenement te organiseren dat voor het grootste deel plaatsheeft bij mensen thuis. Helaas kan de organisatie er op dit moment nog niet vanuit gaan dat COVID-19 over zes maanden helemaal verdwenen is.

'Om de organisatie van KunstEiland rond te krijgen zouden we rond deze tijd al genoeg toezeggingen van bewoners moeten hebben. Dat commitment kunnen we nu niet van mensen verwachten. Daarom hebben we besloten om het evenement te verplaatsen naar 2022. Meer informatie volgt volgend jaar' is het slotbericht van het bestuur.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl