Een routekaart naar de Schans? Nee, naar de corona-oplossing

13-10-2020 13:02

Een routekaart naar de Schans? Nee, naar de corona-oplossing

STREEK - Het kon ook niet uitblijven in dit 'grote lek-land'. Een versie van de routekaart voor de coronacrisis, die het kabinet vanavond wilde presenteren, ligt al op straat. Alle reden om dat papier op te pakken. En het meest verregaande scenario laat veel maatregelen zien die de afgelopen dag al zijn uitgelekt.

Onze collegae van de Volkskrant wisten de kaart als eerste te achterhalen en kwam er vanmorgen mee naar buiten. Volgens een Haagse bron gaat het inderdaad om een versie van de originele routekaart, maar de ingewijde wil niet aangeven of dit het definitieve document is. Er staan bijvoorbeeld nog wel tikfouten in deze versie.

Deze routekaart kent vier scenario's die oplopen van ‘waakzaam’ via ‘zorgelijk’ en ‘ernstig’ naar ‘zeer ernstig’. In welk scenario we belanden, hangt af van het aantal positieve testen per 100.000 inwoners per week. We stevenen in werkelijkheid nu hard af op het zwaarste risiconiveau, met meer dan 250 positieve testen op weekbasis. Momenteel staat de teller al op 40 per dag.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl