Een terras? Geen actieve herinnering aan

28-04-2021 14:51

Een terras? Geen actieve herinnering aan

STREEK - 'Ze hadden wat mij betreft best het luchtalarm aan mogen zetten om 12.00 uur' vertelt één van de eerste terrasgasten in het hartje van Zaandam. Voor menigeen is het een soort van bevrijding nu de terrassen weer gebruikt mogen worden. Een rondje door de streek leert dat nog lang niet alle terrassen daadwerkelijk geopend (en gevuld) zijn. 'Er zijn ook mensen die moeten werken' knipoogt een toeschouwer die nog twijfelt of zij plaats moet nemen op het terras van Bruizzz.

Het is Marco Oldenhof van datzelfde etablissement die blij om zich heen kijkt als hij een consumptie uitserveert. 'Hier doen we het voor. Al had ik vanmorgen al om 7 uur open moeten gaan, ik heb het er allemaal voor over. Het is nu vooral belangrijk deze eerste periode door te komen. Wij als horecamensen hebben er echt alles aan gedaan. Daar kan het beslist niet aan liggen.'

Op de Dam ook twee wethouders die net na het startsignaal even de zaak in ogenschouw komen nemen. De wethouders Mutluer en Breunesse kijken er met een tevreden blik naar. Zelf op een terras zitten is er niet bij. 'Wij hebben een college-overleg. En dat is toch net even belangrijker. Wie weet later nog.'

De terrassen zijn vanaf 28 april onder voorwaarden geopend. Per tafel mogen maximaal twee bezoekers uit verschillende huishoudens zitten of meerdere mensen uit hetzelfde huishouden. Hoe dat precies te controleren is nog even de vraag.

In de Marktstraat te Wormerveer is het op het terras van Lokaal De Kroon gezellig druk. De zon staat aanvankelijk nog niet volop op de gasten. Vandaar dat uitbater André Baas heaters heeft opgehangen. De gasten aan de rand van het terras zitten wel vol in de zon. 'Dit is toch perfect!'
Er staat iets verder dan De Kroon wel een lange rij wachtenden. Buurman Action mag over belangstelling ook beslistr niet klagen.

Aan de Wormer kant van de Zaanoever is het op het terras van Batavia 1894 aan de Veerdijk ook meer dan goed gevuld. Er heerst een ontspannen sfeer.

Eenzelfde situatie is te ervaren bij Café Brasserie Het Heerenhuis. Het terras is weliswaar nog niet druk bevolkt, maar zij die er wel zitten genieten zicht- en hoorbaar.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl