Een vrolijke (verhuis)groet annex wens

Gepubliceerd: 21-12-2020 9:12

Een vrolijke (verhuis)groet annex wens

STREEK - Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het brengen van boodschappen kan haast niet anders of zij dient een kerstgroet naar buiten te brengen. Een goed voorbeeld daarvan is HvE Verkeer dat aan de Diederik Sonoyweg 7 in Zaandam op haar toegangshek een dundoek heeft bevestigd.

Menig passant zal echter bij het zien van die ‘kerstboodschap’ twijfelen. Want HVE Verkeer is toch gevestigd aan de Industrieweg 12 in Wormerveer? Wie dat pand echter passeert zal zien dat daar een groot bord ‘te koop’ op de voorzijde staat.

HVE verkeer is een familiebedrijf in de markt van verkeerstechniek. Ooit begonnen als kleine eenmanszaak is het bedrijf de laatste 30 jaar uitgegroeid tot een belangrijke speler - sommigen hebben het over geduchte concurrent - op deze markt. De core business van het bedrijf zijn de tijdelijke verkeersmaatregelen.

De naam Van Egdom is onlosmakelijk verbonden aan het bedrijf. Herman van Egdom richtte het bedrijf op, broer en later ook zoon en dochter kwamen bij het bedrijf in. Zo ontstond de nieuwe naam Gebr. van Egdom & Zn. Verkeerswerken. Het kantoor, de werkplaats en de opslag waren sinds 2016 allemaal gevestigd op één locatie in Wormerveer. Vanuit daar voert HVE verkeer zijn werkzaamheden nog uit door heel Nederland.

Recentelijk is er door een bouwbedrijf hard gewerkt om het pand aan de Sonoyweg in te richten voor andere bezigheden dan die van het voormalige Veldhuizen Transport. Dat bedrijf werd dinsdag 11 februari (toen inmiddels BeVe Transport genaamd) failliet verklaard. BeVe Transport was beter bekend als Beentjes Veldhuizen Transport. Bij het bedrijf werkten volgens de curator 90 werknemers. Een koper voor de failliete boedel was snel gevonden in het Amsterdamse bedrijf Peeters Vervoercentrale. Dat nam ongeveer de helft van het personeel over. De bestemming van het Zaanse pand verviel.

Na de nodige aanpassingen is het pand nu zover dat de containerladingen verkeersborden en andere attributen over gebracht kunnen worden van de Industrieweg (waar de opslag zich veelal in de buitenlucht bevond) naar de Diederik Sonoyweg 7 in Zaandam waar binnen volop ruimte beschikbaar is. Op het pand een enorm HVE logo en op de toegangspoort dat doek met de beste wensen.


Foto's Jerry Jahn

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl