Eerste paal project “de Staart” geslagen

Gepubliceerd: 05-05-2020 12:05

Eerste paal project “de Staart” geslagen

WORMERLAND - Met het slaan van de eerste paal is de bouw van project “de Staart” in Wormer gestart. Naast het bekende Vendeliersgebouw aan de Knollendammerstraat is maandag de eerste paal geslagen. Parteon realiseert op deze locatie 44 energiezuinige sociale huurwoningen.

De zogeheten NOM-woningen (Nul op de Meter) worden ca. 80 m2 en krijgen standaard drie slaapkamers. De platte daken worden volledig voorzien van zonnepanelen. Met de energie die deze panelen opwekken kan in principe het volledige energiegebruik in de woningen gecompenseerd worden. Daarnaast krijgen de woningen geen gasaansluiting en zijn ze volledig elektrisch.


In een persbericht laat Parteon directeur Harry Platte het volgende weten: 

“Fijn dat we nu echt aan de slag gaan op deze locatie en straks in Wormer 44 nieuwe huurwoningen beschikbaar hebben”, aldus Harry Platte, directeur-bestuurder Parteon. “De Nul op de Meter-woningen passen in onze ambitie om ons gehele woningbezit te verduurzamen. Naast het verduurzamen van bestaande woningen betekent dit ook duurzame nieuwbouw realiseren.”

Aannemer Plegt-Vos maakt voor de bouw van de woningen in Wormer gebruik van geprefabriceerde funderingen en betonelementen waarmee de basis van de woningen binnen de kortste keren staat. De woningen worden verder traditioneel afgewerkt. Op deze manier kunnen zij de energiezuinige woningen relatief snel realiseren. Ondanks de coronacrisis vinden de bouwwerkzaamheden vooralsnog plaats als gepland. Parteon verwacht dat de woningen rond de jaarwisseling gereed zijn voor de nieuwe bewoners. De woningen worden later dit jaar aangeboden via WoningNet.

De Zaanstreek kent een toenemende vraag naar sociale huurwoningen. Woningen voor starters, gezinnen en senioren en voor mensen die een zorgvraag hebben. Parteon heeft de ambitie dat er voor deze huishoudens voldoende betaalbare woningen beschikbaar zijn. Daarom zet de corporatie de komende jaren in op nieuwbouw van sociale huurwoningen. In 2020 start Parteon, verdeeld over verschillende locaties, met de bouw van 165 woningen. Ook realiseert Parteon al een paar jaar een grote kwaliteitsslag in de sociale woningvoorraad, mede door noodzakelijk funderingsherstel. Daarnaast maakt de corporatie vaart met het verduurzamen van woningen, in nieuwbouw en bestaand bezit. Uitgangspunt is altijd dat woonlasten betaalbaar blijven voor huurders.


Op de afbeeldingen het slaan van de eerste paal van het project de Staart en een z.g. Artist impression van de Staart in Wormer

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl