Eerste stap gezet, tweede volgt als het veilig is

28-04-2021 10:00

Eerste stap gezet, tweede volgt als het veilig is

STREEK - De laatst gehouden persconferentie van het demissionaire kabinet leerde ons dat studenten vanaf 26 april 1 dag per week les op locatie kunnen volgen. Dat kon alleen als de besmettingscijfers dit toelieten. De eerste stap kent nog meer kansen. Het is aan ons allemaal daar goed mee om te gaan.

In het geschetste openingsplan is die eerste stap omschreven. Vanaf vandaag gaan de terrassen en winkels open onder voorwaarden, is de avondklok vervallen en mag iemand 2 mensen thuis ontvangen in plaats van 1.

Dit kon op z’n vroegst 28 april en alleen als het aantal ziekenhuisopnames van mensen met corona duidelijk afneemt. Welnu: die vrijheid is er. Hoe gaan we daar met z'n allen mee om?

Openingsplan: vervolgstappen
Op z’n vroegst wordt 11 mei de tweede stap in het openingsplan gezet. Ook dan moet het aantal nieuwe ziekenhuisopnames van coronapatiënten weer duidelijk verder zijn afgenomen. Dan kan er bijvoorbeeld weer meer als het gaat om sporten. Daarna volgt de derde stap waarin nog meer binnen mag, zoals het onder voorwaarden openen van restaurants, bioscopen en musea. Hiervoor geldt dan nog wel een maximaal aantal gasten of bezoekers. In de stappen die volgen, wordt dit aantal verhoogd.


Op de foto een beeld van de Zaanse Schans tijdens Koningsdag 2021. 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl