Eerste steen nieuwbouw De Witte Vos Westzaan

Gepubliceerd: 05-04-2019 15:04

Eerste steen nieuwbouw De Witte Vos Westzaan

WESTZAAN – Wethouder Songül Mutluer heeft donderdagmiddag 4 april de eerste steen gelegd bij de bouw van twaalf ruime eengezinswoningen in het plan De Witte Vos in Westzaan. Dat deed zij onder het toeziend oog van de toekomstige bewoners. 

De Witte Vos wordt gebouwd op het voormalige terrein van Vis Kisten- & Palletsfabriek-Westzaan aan de Zuideinde 51 in Westzaan. Het plan is een gezamenlijke ontwikkeling van KPO Planontwikkeling en Bot Bouw uit Heerhugowaard.

Het gaat om de bouw van twee blokken van elk zes woningen met tuinen op het zuidwesten. Die grenzen aan het doorgaande vaarwater van de Dijksloot. Alle woningen zijn verkocht. Naar verwachting worden ze in het vierde kwartaal van dit jaar opgeleverd.

Wethouder Mutluer is blij met het startsein na jarenlange voorbereiding. ,,Er is een enorm tekort aan woningen. Dus niet alleen de grote bouwprojecten, maar juist ook de kleinere zoals deze zijn van belang. Er is altijd de vrees dat mensen uit Amsterdam de nieuwe woningen opkopen. Hier in Westzaan komen juist voornamelijk Zaankanters wonen.’’

Beroemde hond
Bij de officiële start van het project waren bijna alle toekomstige bewoners aanwezig. Mensen uit Westzaan zelf, maar ook uit de andere Zaanse dorpen, variërend van starters op de woningmarkt, tot jonge stellen en gezinnen. De nieuwe straat krijgt zelfs een beroemde hond als bewoner. Filmhond Djinti speelde naast Jim Bakkum de hoofdrol in de film Zwaar Verliefd en komt met zijn baasje mee naar Westzaan.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl