Eerste Zaanse korfbalderby

04-01-2020 22:32

Eerste Zaanse korfbalderby

KOOG A/D ZAAN - Sinds de promotie van korfbalvereniging Groen Geel/IJskoud de beste afgelopen maart naar de Korfbal League werd er al naar uitgekeken: de wedstrijd tegen KZ/Thermo4U. De bond besloot om dat op zaterdag 4 januari 2020 te plannen en dus floten de heren Voskamp en Van der Lucht om 20:10 uur de wedstrijd in. 

Deze begon met wat vertraging doordat beide partijen van alles het veld op gooiden. Nadat de rook was opgetrokken konden de ruim 1200 toeschouwers die een kaartje hadden gaan genieten van de wedstrijd. Binnen een mum van tijd stond KZ voor met 3 - 0. Het eerste doelpunt aan de kant van Groen Geel komt dan van aanvoerder Kevin Dik, en direct daarna gevolgd door een doelpunt van Joost Hofman. Daarna is het al geen wedstrijd meer, KZ is fysiek en korfballend veel verder dan promovendus Groen Geel en dit blijkt ook wel bij rust. De stand is op dat moment 16 - 9.

Direct na rust is het Alwin Out die scoort voor de Koogers, gevolgd door een doelpunt van Lisanne de Bruin voor de Wormers. KZ loopt dan verder uit naar een stand van 19-11, als Terrenc Griemink dan weer weet te scoren voor Groen Geel. Direct daarna wordt hij gewisseld voor Martin Coevert, en weet Dik weer te scoren. Gevolgd daarna door een schitterend doelpunt van Hofman, een zogenaamde buzzerbeater. KZ loopt alleen maar verder weg en de eindstand is dan 28 - 18.

Coach Dennis Doves van KZ was tevreden: "De sfeer vandaag was misschien nog wel veel mooier dan de wedstrijd," zei hij met een grote lach. "dit verdient de Zaanstreek met al het toptalent dat hier rondloopt en met dit publiek. Wij zijn vandaag alleen een klasse beter dan Groen Geel. Wij beginnen scherp en weten het goed naar ons toe te trekken. Voor ons was het "gewoon" een wedstrijd om punten te pakken voor de Play-offs. Binnen de club werd het groter beleefd als binnen de selectie. Maar wij winnen vandaag en dat is belangrijk om plek 4 te behouden."

Marjolijn Schenk was het daar mee eens. "Met 10 punten verschil winnen is lekker en goed voor het gevoel. Binnen de selectie werd er naartoe geleefd als "gewoon" een wedstrijd waarin wij punten moeten pakken voor de Play-offs." Om te vervolgen: "Direct winnen is nu lekker en geeft een goed gevoel. De druk is vandaag niet zo heel hoog dus scoor ik zeven keer. Ik heb ook mindere wedstrijden gehad maar dit voelt wel lekker."

Coach Dico Dik van Groen Geel was reëel: "Dit hadden we niet gehoopt, maar de eerste 10 minuten worden we eraf geschoten door KZ. Fysiek blijven wij het lastig houden tegen dit soort ploegen en daar zal ook verandering in moeten komen, maar dat komt met de tijd. Wij willen nog steeds strijden voor plek 8 en dat is ook haalbaar. Er is nog niks gespeeld of verspeeld. Wij moeten ons richten op de nummers 7, 9 en 10 en daar punten van pakken. Het is geen schande om te verliezen van een Play-Off kandidaat, maar het zal anders moeten."

Marieke Duineveld: "KZ klapt er meteen bovenop. Fysiek missen wij gewoon de kracht om dit soort wedstrijden echt een wedstrijd te maken. Daarbij laten deze scheidsrechters fysiek veel toe, dat weten wij maar we kunnen ons daar dan niet op aanpassen. KZ gaat dan achter verdedigen en daardoor komen wij niet in ons eigen spel, we hadden gehoopt op een mooiere wedstrijd maar het mocht niet zo zijn. Nu gaan we ons richten op de volgende wedstrijden, die zijn belangrijker dan vandaag."

KZ speelt volgende week zondag om: 15:30 uur uit bij nummer 8: Blauw Wit in Amsterdam.
Groen Geel speelt om 19:00 thuis tegen de nummer 7: DVO.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl