Eerste zorgmedewerkers voorzien van vaccin

15-01-2021 10:59

Eerste zorgmedewerkers voorzien van vaccin

STREEK - Het kabinet heeft in 2020, via de Europese Unie, zes verschillende vaccins besteld. Of al die vaccins ook beschikbaar komen, hangt af van de vergunning die het Europees medicijnagentschap EMA moet afgeven. Hoe dan ook zullen er in de eerste helft van dit jaar voldoende vaccins aanwezig zijn om 12 miljoen Nederlanders in te enten. GGD Zaanstreek-Waterland is vandaag gestart met vaccineren van het zorgpersoneel van verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties.

De eerste prik ontving vanmorgen gespecialiseerd verpleegkundige Sonja Kerssens van De Zorgcirkel. Dit geschiedde in Sportcomplex De Beuk in Purmerend. Die locatie is vanaf vandaag ook de hotspot van waaruit de GGD Zaanstreek-Waterland zeven dagen per week van 8.00 uur tot 20.00 uur zal vaccineren. 


Per dag kunnen 300 zorgmedewerkers een prik krijgen. In deze eerste fase voorzien de medewerkers ruim 6000 zorgmedewerkers van een vaccin. Ondertussen bereidt GGD Zaanstreek-Waterland zich voor op het vaccineren van volgende doelgroepen. De GGD zoekt momenteel naar een tweede vaccinatielocatie in Zaanstad. Vanaf half februari zijn thuiswonenden vanaf 60 jaar aan de beurt.

Sonja Kerssens, praktijk- en wondverpleegkundige, werkt op verschillende afdelingen binnen zorginstelling De Zorgcirkel. "Ik zie het vaccin als hét middel om uit deze coronacrisis te komen. Dit doe ik niet alleen voor mijzelf, maar zeker ook voor onze kwetsbare ouderen (cliënten) en mijn naasten. Het uiteindelijke doel is verspreiding van het virus te voorkomen. Tijdens de eerste lockdown heb ik ondersteund op de COVID afdeling. We hebben allemaal de gevolgen ervaren van het sluiten van onze verpleeghuisdeuren. Dit heeft een grote impact gehad op ons allemaal. Met name op onze cliënten die juist de betrokkenheid en liefde van hun familie/vrienden hard nodig hebben. Gelukkig is er door het vaccin nu licht aan het eind van de tunnel.”

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl