Eindopbrengst 24 uur Trappen tegen Huntington: bijna 33.000 euro

03-09-2019 10:33

Eindopbrengst 24 uur Trappen tegen Huntington: bijna 33.000 euro

ZAANSTREEK - In het weekend van 22 en 23 juni vond de actie 24 uur Trappen tegen Huntington plaats. De fietsmarathon werd dat weekend afgesloten met een opbrengst van 25.940 euro. Maar daarna bleef het geld binnenstromen. Inmiddels mag de Stichting Huntington Zaanstreek de eindstand noteren: 32.940 euro.

,,Ons doel was, en is nog steeds, zo veel mogelijk geld binnenhalen om Campagneteam Huntington te steunen”, vertelt Sandra Raino die de publiciteit op zich heeft genomen rond de 110 km estafettefietstocht.

Meer bekendheid
,,Na het weekend bleef het geld binnenstromen door middel van een sponsorloop door RKWS De Rietvink, een fietstocht door Café de Schot en de verkoop van een carbagerun-auto. Daarmee werd het definitieve bedrag opgehaald en door onze Stichting overgemaakt naar het landelijke Campagneteam Huntington (https://campagneteamhuntington.nl/) Het geld wordt gebruikt voor onderzoek naar een geneesmiddel tegen de Ziekte van Huntington. En om meer bekendheid te geven aan de ziekte en symptomen kenbaar te maken bij het grote publiek.”

Doorbraak?
Bij de Zaanse Edwin Stolp waarbij in 2009 de ziekte van Huntington vastgesteld. Al is de ziekte vooralsnog onomkeerbaar, de ontwikkelingen in de medische wereld gaan snel. De mogelijkheid van een doorbraak in een behandeling stimuleerde Edwin tot het opzetten van de estafettefietstocht en het in het leven roepen van een nieuwe stichting. Met het organiseren van de actie sluit de stichting Huntington Zaanstreek (SHZ) aan bij de lokale initiatieven voor het landelijke Campagneteam Huntington (CTH).

Reacties hartverwarmend
,,Ons dorp Westzaan heeft een grote rol gespeeld bij deze actie”, vertelt Sandra. ,,Buiten het feit om dat deze actie vanuit de voetbalkantine van VVV Westzaan en ijsclub Lambert Melisz plaatsvonden, waren de reacties en steun vanuit het dorp hartverwarmend. Tijdens het weekend bleek hoe hard geld nodig is. Er waren veel onverwachte bezoekjes van familie én patiënten die zich erkend en gezien voelden. En deze herkenning gelukkig ook konden delen. Daarnaast was het een feest van samenhorigheid. Puffende fietsers die niet opgaven, vrijwilligers die 24 uur opbleven, mooie muziek, op zijn tijd een borrel, veel lachen en eindigend met een traan. Plus een bijzonder mooi voorlopig bedrag.”

Dankwoord Edwin en Anita
,,Wij zijn er nog steeds stil en ondersteboven van en willen alle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt, vrijwilligers, sponsoren, fietsers en iedereen die ons een warm hart toedraagt hartelijk bedanken”, aldus Edwin Stolp en zijn vrouw Anita namens Stichting Huntington Zaanstreek.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl