EK Korfbal richting halve finale

28-10-2021 10:47

EK Korfbal richting halve finale

STREEK - Na de winst op Engeland (29-9) en Portugal (31-6) trad het Nederlands korfbalteam (met o.a. Esther Cordus namens KZ/Thermo4U) aan tegen Hongarije. Dat deed Nederland opvallend genoeg zonder bondscoach en een aantal sterspelers.

Wegens coronaperikelen bij Jan Niebeek, Laurens Leeuwenhoek en Fleur Hoek, moest het Nederlands team zonder de bondscoach en de twee sterkhouders aantreden tegen Engeland. Kees Vlietstra nam om die reden samen met Ruben Boode de coaching op zich. Dit doen zij zolang Niebeek in quarantaine blijft. Wanneer Niebeek weer aan het roer komt, is op dit moment nog onbekend.

Het had allemaal geen invloed op de uitslag. Ook Hongarije werd aan de zegekar gebonden met een 39-8 overwinning. Daarmee is Nederland geheel volgens verwachting als eerste in de poule geëindigd. In de andere poule was België veruit de sterkste. Duitsland (23-7), Tsjechië (23-5) en Catalonië (29-1) werden ogenschijnlijk moeiteloos terzijde geschoven.

Op 29 oktober ontmoet Nederland nu Duitsland in de halve finale waar België het op zal nemen tegen Engeland. De finale op 30 oktober zal dan gaan tussen Nederland en België of bestaan wonderen in het korfbal echt?

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl