En dan ineens staan er bomen

02-04-2021 12:08

En dan ineens staan er bomen

KOOG AAN DE ZAAN - Het vinden van de juiste locatie was een klus, het bestellen van de juiste bomen ook en uiteindelijk ziet het er naar uit dat de middenberm van de Provincialeweg nu eindelijk de beplanting krijgt die de plannenmakers voor ogen stond.

Nog even terug in de tijd. Op 30 januari 2020 nam de raad al een motie aan over het inzetten van de reserve herplant bomen. In deze reserve is € 100.000 beschikbaar voor de herplant van bomen in Zaanstad. Het was de bedoeling om de eiken (24 in getal) te plaatsen in de middenberm ter hoogte van Plan Overtuinen in Zaandam.

Die locatie bleek ongeschikt. De z.g. wegfundering loopt voor een deel nog onder de middenberm door. Dat maakt dat er onvoldoende doorwortelbare ruimte overblijft voor bomen die groter worden dan 15 meter. Om die reden werd ervoor gekozen om de reserve ‘herplant bomen’ te gebruiken voor de aanplant van bomen in de middenberm van de Provincialeweg tussen Narcisstraat en Verzetstraat in Koog aan de Zaan.

De aanplant van de bomen stond al eerder gepland voor dit plantseizoen (voorjaar 2021). Vanwege problemen toen is dat uitgesteld geworden en kon vandaag de laatste hand worden gelegd aan het plaatsen van de aanplant.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl