En ineens is ook de Slinger in gebruik

20-07-2020 09:39

En ineens is ook de Slinger in gebruik

ZAANDAM - Aan hoofdpijndossiers in Zaanstad geen gebrek. De vraag of De Slinger daar ook bij hoort durft de redactie niet te beamen. Waar oorspronkelijk 15 juni als eerste gebruiksdatum stond genoteerd was het vanmorgen opvallend dat er hekken werden verwijderd. Daardoor kan de Slinger nu gebruikt worden.

De officiële plechtigheid zal medio september een plek krijgen. Fietspad de Slinger én de fietsenstalling bij station Zaandam zijn vanaf heden in gebruik genomen. Het fietspad over de nieuwe spooroverbouwing verbindt het centrum met het gebied ten westen van het station. Ook is een nieuwe ruime fietsenstalling gebouwd aan de Houtveldweg, met plaats voor ongeveer 1.400 fietsen. Voordat de fietsenstalling en fietspad de Slinger open konden gaan, heeft de gemeente nog een aantal maatregelen uitvoeren ten gunste van de veiligheid laten uitvoeren.

Verkeersregelaars en borden vanwege nieuwe situatie
Om gebruikers te laten wennen aan de nieuwe situatie, zet gemeente Zaanstad verkeersregelaars in. Fietsers kunnen via het fietspad op de spooroverbouwing snel van het centrum naar de westkant van het station en vice versa. Een deel van het fietspad aan de Houtveldweg behoort nog niet tot de definitieve route. 

Het laatste deel van het fietspad aan de Houtveldweg is nog niet de definitieve situatie. Het laatste geplande deel van de fietsroute wordt afgemaakt als de twee woontorens ‘de Helding’ en ‘de Stelling’ gebouwd zijn langs de Houtveldweg op de locatie van het oude Belastingkantoor. De verwachting is dat het gehele fietspad op zijn vroegst in 2023 klaar is.

Uit eerdere commentaren was er een opvallende vanuit de gelederen der PVV: 'Om de Slinger te kunnen gebruiken die je afdalend over stalen zenuwen te beschikken, opgaand over stalen kuiten.'

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl