En weg is de Bannehof oversteek

19-06-2021 08:57

En weg is de Bannehof oversteek

ZAANDIJK - Helemaal verrast zijn ze niet, de oudere bewoners van de wijk Rooswijk. Na de sloop van het voormalige gemeentehuis De Bannehof was het wachten op de nieuwe bestemming van het terrein. Zo lang dat niet definitief was konden veel ouderen dankbaar gebruik maken van het wandel- en fietspad dat over het oude gemeentehuisterrein was neergelegd.

Er werden talrijke plannen gesmeed, even zo vaak werden ze weer in een ijskast gezet of zelfs afgeblazen. Inmiddels is bekend dat in Rooswijk de wijk De Bannehoven een nieuw, groen en autovrij hart zal gaan worden. Of zoals het in de folder staat een natuurlijk en duurzaam woongebied in Zaandijk voor iedereen, dat aansluit bij het industriële verleden én de waterrijke natuur van de Zaanstreek. 


De Bannehoven wordt zelfs ‘klimaatrobuust’ en vooral een aangename plek om te wonen. Het openbaar gebied wordt dan ook ingericht om op een prettige manier te verblijven. Met volop aandacht voor het water, overal een link met het groen en een goede parkeerbalans.

Tot die tijd is het voor de minder mobiele buurtbewoners toch even slikken als zij het bord zien staan dat een flinke omweg onvermijdelijk is als zij hun boodschappen willen doen. 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl