Energie- en klimaatcoaches in Zaanstad gezocht

11-09-2019 07:47

Energie- en klimaatcoaches in Zaanstad gezocht

ZAANSTAD - Inwoners die buren willen helpen met verduurzamen en energie besparen kunnen aan de slag als klimaat- of energiecoach. Energiecoaches zijn vrijwilligers die bij huurders thuis langs gaan om advies te geven over energiebesparing en mogelijkheden om de woning met kleine maatregelen te verduurzamen.

Klimaatcoaches gaan in groepsverband met Zaankanters in gesprek over verduurzaming op alle terreinen, zoals ook over voedsel en vervoer. Betrokken inwoners kunnen op een manier die bij hen past een bijdrage leveren aan de verduurzaming van hun eigen buurt.

 

Klein duwtje

,,Stap voor stap moeten we onze samenleving verduurzamen”, zegt wethouder Sanna Munnikendam. ,,Soms is een klein duwtje in de goede richting genoeg om duurzaam te leven. Hierdoor verminderen we vervuiling. Maar ook is vaak meer mogelijk om energie te besparen dan mensen nu weten. Juist hierbij kan een advies van bijvoorbeeld een buur helpen. Op een makkelijke manier kunnen Zaankanters elkaar helpen om de stad een stukje groener en duurzamer te maken”.

 

Aanmelden

Zaankanters die aan de slag willen als klimaat- of energiecoach kunnen zich nu aanmelden. De vrijwillige klimaatcoaches krijgen een gratis driedaagse training verzorgd door deskundigen op het gebied van duurzaam leven én gesprekstechnieken. Energiecoaches volgen een eendaagse training. Voorkennis is niet nodig. Na afronding van de training kunnen de cursisten mensen uit hun eigen buurt adviseren en inspireren over klimaatvriendelijke keuzes. De vrijwilligers ontvangen een vrijwilligersvergoeding voor de inzet. De coaches zijn minimaal een uur per week beschikbaar voor een periode van drie maanden. Aanmelden kan tot 1 november aan bij Impact aan de Zaan, via e-mail info@rob-smits.nl.

Aanmelden kan bij Impact aan de Zaan op de website https://rob-smits.nl/impact-aan-de-zaan-energie-klimaat-coaches/ of via e-mail info@rob-smits.nl. Aanmelden voor energiecoach kan tot 17 september, voor klimaatcoach kan dat tot 1 december 2019.

Impact aan de Zaan is een samenwerking van de gemeente Zaanstad, Bureau voor Durf, !Woon en KlimaatGesprekken.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl