Er zit nog steeds muziek in transport.

Gepubliceerd: 10-01-2021 12:01

Er zit nog steeds muziek in transport.

STREEK - Terwijl Corona nog steeds om zich heen grijpt en veel bedrijfstakken moeite hebben het hoofd boven water te houden of zelfs het loodje leggen zijn er ook ondernemers, die investeringen doen om straks in het after Corona tijdperk de vruchten te kunnen plukken. Een van die ondernemers is Onno Seijmour. Hij nam zaterdag jl. een splinternieuwe DAF vrachtwagen in gebruik. Nu zijn er wel meer transportbedrijven die nieuwe wagens aanschaffen dus waarom is deze dan zo bijzonder?

Dat werd snel duidelijk. Nabij de molen De Schoolmeester aan het Guispad in Westzaan (ooit gebouwd in 1692) liepen wij zanger René Eshuijs tegen het lijf. Die was daar niet voor een optreden of het bekijken van een mogelijk podium.


Alle wagens die ondernemers Onno Seijmour gedurende zijn 13 jarig zelfstandig ondernemerschap aanschafte werden n.l. iedere keer voorzien van een tekst van de songs van de zanger. Altijd met het thema 'leven' er in. René Eshuijs vertelt vol trots dat hij het een eer vindt dat zijn liederen voortleven via deze vrachtwagen, die door heel Nederland rijdt: ”Toen de eerste vrachtwagen voorzien werd van de tekst 'Leef om te leven' hebben we zoveel leuke reacties gehad en was ik zeer vereerd”. Na 'Je leeft maar een keer' is er nu de 'zing, lach, drink en geniet van het leven' op de vrachtwagen gezet. 

De enige dissonant in de serie wagens van Seijmour was de Scania die 'ik droom mijn dromen' wel mocht dragen. René Eshuijs was daar niet minder blij mee. “Dit is gewoon uniek. Welke zanger kan zeggen dat er een vrachtwagen rond rijdt met de naam van een van zijn songs. Ik mag met trots zeggen dat er vier uit mijn repertoire reden en nog rijden”. 

Onno Seijmour zit 33 jaar in het vak waarvan 13 als eigen baas. In 2020 moest hij noodgedwongen afscheid nemen van de Scania en zijn chauffeur. Seijmour over dat besluit: 'Mijn collega reed voornamelijk op Scandinavië waarin hij expert was. Nacalculatie leerde dat er onder aan de streep weinig overbleef.'

De chauffeur wist gelukkig snel goed onderdak te vinden, waarna Seijmour alleen verder ging. De huidige cijfers bevestigen dat hij de juiste weg is ingeslagen. “Toch is dit een investering uit armoede”, aldus Onno Seijmour. "Na het besluit bleef ik zitten met een Daf en een Scania. Elke chauffeur weet dat een DAF rijder geen Scania rijd en andersom. Dus besloot ik beide wagens op te doeken en deze nieuwe wagen aan te schaffen”. 

René Eshuijs spreekt de hoop uit dat deze met leven rond blijft rijden. “Meer songs met het thema leven heb ik niet"  vertelt hij lachend. "Dat word of overstappen op een song met de zon als thema of ik moet in de pen klimmen om iets met leven te creëren." 

Beide hoofdrolspelers stonden nog even stil bij de moeilijke tijd, die iedereen door moet maken. Eshuijs was tijdens de eerste golf zeer actief bij ouderen- en bejaardenhuizen. “Mensen zetten hun ramen open om de muziek te kunnen luisteren, maar in de winter kan en doe je dat niet. Dan zouden de mensen griep of verkoudheid oplopen en dat wil niemand”. 

Seijmour vertelt dat een chauffeur tijdens zijn ritten gelukkig eten kan afhalen en dan in de vrachtwagen opeten. Als hij geluk heeft kan hij naar het toilet en douchen maar lang niet overal. Internationaal chauffeurs zijn over geleverd aan het toeval en hopen binnen de rijtijden uit te komen op een plek waar voorzieningen zijn. "Als we pech hebben zijn we een week van huis zonder fatsoenlijk voedsel en sanitaire voorzieningen”

TEKST EN FOTO'S PETER SEIJMOUR

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl