Erfgoed weer in handen Zaanse Schans

Gepubliceerd: 29-09-2017 16:09

Erfgoed weer in handen Zaanse Schans

ZAANSTREEK - Afgelopen week is de Stichting de Zaanse Schans weer eigenaar geworden van de woonpanden op de Zaanse Schans. Stichting de Zaanse Schans is voor 100% eigenaar geworden van Stadsherstel Zaanstreek en neemt daarmee de aandelen van Stadsherstel Amsterdam N.V. en Parteon over. Daarmee komt na bijna 8 jaar het Zaanse erfgoed weer in handen van de Zaanse Schans.

De aankoop is voor de stichting een belangrijke stap om de Zaanse Schans op een integrale manier aan te sturen, aldus de stichting. ,,In deze strategie wordt hard gewerkt naar het vinden van balans tussen wonen, het onderhouden van het erfgoed en het faciliteren van het bezoek aan het erfgoed. Het eigendom van de panden stelt de Zaanse Schans in staat om met meer slagkracht en korte communicatielijnen nog beter de woonfunctie te bedienen en het erfgoed te onderhouden. Door het in het bezit krijgen van de woonpanden wordt onder meer het budget voor het onderhoud van het erfgoed vergroot, dit is mogelijk door de inkomsten die de stichting ontvangt uit het toerisme.”

Directeur Peter-Jan van Steenbergen verduidelijkt: “Het is belangrijk dat de partij die ruim 50 jaar geleden de Zaanse Schans heeft opgericht om het Zaans Erfgoed te behouden, nu weer panden in eigendom krijgt. Daarmee kunnen we in de dagelijkse praktijk het erfgoed, de woonfunctie en het bezoek in balans brengen en elkaar laten versterken.”

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl