Europese subsidie voor lokale energie in Zaanstad

Gepubliceerd: 19-12-2018 9:12

Europese subsidie voor lokale energie in Zaanstad

ZAANSTAD - De gemeente Zaanstad heeft, samen met Zaanse Groene, een Europese subsidie in de wacht gesleept van € 300.000. Dit geld wordt gebruikt om inwoners en organisaties meer regie te geven op hun eigen energievoorziening.

Zaanse Groene, een platform dat lokaal opgewekte energie aan lokale gebruikers koppelt, gaat hierin een centrale rol spelen. De opzet is lokale energie, ook lokaal benutten zonder afhankelijkheid van grote energieleveranciers.

,,Voor Zaanstad is dit een mooie duw in de rug", zegt wethouder duurzaamheid Sanna Munnikendam. ,,Met dit bedrag kunnen we Zaankanters die in huizen wonen die nog niet zo duurzaam zijn, betrekken bij de energietransitie. Ook zij kunnen zo gebruik maken van duurzame energiebronnen, bijvoorbeeld van de zonnepanelen op het dak van de buren of de plaatselijke sportvereniging. Dat de EU dit project subsidieert zegt dat we op de goede weg zijn."

Het project richt zich op bestaande netwerken zoals bedrijvenverenigingen, scholen en sportverenigingen. Zij worden in staat gesteld om hun eigen energie te gaan opwekken en te verhandelen. De subsidie voor Zaanstad maakt onderdeel uit van een groter subsidiebedrag van €2,3 miljoen.

Zie ook: https://zaansegroene.nl/

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl