Even geen pannenkoeken in De Kraai

Gepubliceerd: 11-01-2022 9:01

Even geen pannenkoeken in De Kraai

STREEK - In toeristenland is het een bekend fenomeen. Want wie van verre komt naar de Zaanse Schans wil ook wel eens genieten van echte Hollandse pannenkoeken van liefst 29 centimeter. Of van diverse broodjes, salades, soepen, koffie of thee en gebak. Al die mensen zijn al ruim 40 jaar van harte welkom in het restaurant De Kraai van de familie Spanjer. Toch moeten de liefhebbers even geduld hebben tot 11 maart.

Dat heeft alles te maken met een operatie die volgens de huidige eigenaar Simon Spanjer als  titel kent  'Op volle kracht naar De Kraai 2.0!'  en dat is nu ook te zien voor de passanten op de Leeghwaterweg. Er is door het bedrijf R. Jonker Monumentenbouwers een start gemaakt met het funderingsherstel. Ruim 240 m2 vloer oppervlakte zal worden aangepakt. Ook zal de aannemer hier onderhoud aan gevels en dak uitvoeren.

Als die klus geklaard is - volgens verwachting 11 maart - is iedereen weer welkom voor het verorberen van pannenkoeken en meer! Dan kan weer plaats worden genomen in het sfeervolle Oudhollandse pannenkoekenrestaurant met typische Zaanse “Smuiger” of op het terras in de zon, op de prachtige Zaanse Schans. De Kraai, gevestigd aan het Kraaoienpad 1 in Zaandam, is dan ook weer geschikt voor barbecues, trouwerijen, recepties en feesten.


Foto LinkedIn Jonker

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl