Expositie José den Toom bij Zaansgroen

Gepubliceerd: 05-09-2017 15:09

Expositie José den Toom bij Zaansgroen

ZAANDAM - De Zaandamse José den Toom (You Zhi voor haar Chinese vrienden) exposeert op 9 en 10 september bij Zaansgroen, te vinden op de Zeemansstraat 54.

De kunstenares begon twee jaar geleden met de nodige scepsis aan het maken van olieverfschilderijen. ,,Eigenlijk wilde ik verder in Chinees schilderen, maar daarvoor lagen de mogelijkheden in de avonduren niet voor het oprapen”, stelt ze. ,,Ik dacht altijd dat olieverf niets voor mij zou zijn. Al dat fijnschilderen en priegelen…” Dat werd het inderdaad niet voor haar maar na een paar weken schilderen probeerde ze een paletmes en sinds die tijd weet José dat je ook met olieverf kunt werken zonder te priegelen.

Chinees schilderen heeft ze geleerd bij de Chinese meester ‘laoshi’ Tan Khim Ser. Je ziet zijn vloeiende kalligrafie hier en daar terug in het werk van José den Toom. ,,Ik teken graag bloemen, fruit en beesten, maar veel verder dan een stuk signeren in karakters ben ik niet gekomen met kalligrafie. Chinees schilderen vind ik een hele prettige, directe en krachtige techniek.” Ook met olieverf heeft José een voorkeur voor het schilderen van bloemen en vogels. Deze expositie bij Zaansgroen is haar eerste solo-tentoonstelling.

De expositie is op beide dagen te zien van 13.00 tot 17.00 uur. Meer info: www.zaansgroen.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl