Expositie kunstschilder Ger Zaagsma bij Artzaanstad verlengd

Gepubliceerd: 05-02-2019 11:02

Expositie kunstschilder Ger Zaagsma bij Artzaanstad verlengd

ZAANDAM – De overzichtstentoonstelling van kunstschilder Ger Zaagsma bij Artzaanstad is verlengd tot 23 februari.

Het dertigjarig jubileum als kunstschilder laat een serie landschappen en dorpsgezichten in water en pigment, of in olie - gevangen op papier, doek of paneel zien. Gemaakt in een spontane techniek die verrassingen oplevert. Ger Zaagsma ten voeten uit. Eerst uitsluitend als aquarellist, de laatste tien jaar vooral met olie op doek of op paneel.

Betoverend
De overzichtstentoonstelling bij Artzaanstad biedt een soort retrospectief: van heel vroeg werk, schetsen door de jaren heen en (pen)tekeningen tot splinternieuw werk, waarvan de verf nog nauwelijks droog is. In zijn schilderijen zijn altijd landschappen en bos- of zeegezichten te zien. In zijn aquarellen figureren ook dorps- en stadsgezichten.

Het resultaat van zijn nieuwe werken wordt als 'betoverend' omschreven. Soms romantisch, maar altijd met een herkenbare, stoere touch. Zeegezichten, polders, waterland en verstilde landschappen waar in het ‘niets’ toch steeds weer iets nieuws wordt ontdekt.

De expositie is tot 23 februari vrij te bezoeken bij Artzaanstad. De kunstuitleen is open dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en te vinden aan Grote Hulzen 11 (Hembrugterrein) in Zaandam. Ook fijn: de auto staat gratis voor de deur.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl