Extra lessen voor basisschoolkinderen in Poelenburg en Peldersveld

Gepubliceerd: 04-12-2019 13:12

Extra lessen voor basisschoolkinderen in Poelenburg en Peldersveld

ZAANDAM - Vanaf 1 januari 2020 krijgen alle basisschoolkinderen in Poelenburg en Peldersveld extra lessen. De scholen beginnen met 2,5 uur extra lessen per week. Later komen er meer extra lessen. Het streven is per week tien uur extra les.

Wethouder Onderwijs Natasja Groothuismink: ,,We willen een goede toekomst voor alle Zaanse kinderen, ook in Poelenburg en Peldersveld. Op dit moment is het voor kinderen in die wijken aanzienlijk moeilijker om succesvol te worden dan in de andere wijken van Zaanstad. Extra lessen vergroten de kans om later naar een middelbare school te gaan die het best bij hen past.’

Tijdens ouderavonden is de ouders meer verteld over de verlengde leertijd. Groothuismink: ,,Goed om te zien dat de ouders hier enthousiast op reageerden."

Actieplan
De verlengde leertijd maakt onderdeel uit van het Actieplan Poelenburg & Peldersveld. In dit actieplan werken de gemeente, basisscholen en andere partners samen aan een lange termijn aanpak om de kansen van kinderen in Poelenburg en Peldersveld op een goede toekomst te vergroten. De basisscholen in Poelenburg en Peldersveld die hieraan meedoen zijn de Windroos, de Spiegel, Kleurenpracht, de Horizon, Paus Joannes, Tamarinde en de Gouw.

Er zijn voor ouders geen extra kosten verbonden aan de lessen, de kosten voor de verlengde leertijd worden betaald door de gemeente Zaanstad, de Rijksoverheid en een bijdrage van het VSB Fonds.

Wat leren de kinderen?
De extra lessen zijn heel verschillend. Er is altijd veel aandacht voor taal. Een paar voorbeelden zijn gymles, toneelles, muziekles en les over gezond eten. Iedere school beslist welke lessen de kinderen precies krijgen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl