Extra sponsorgeld voor evenementen en festivals

Gepubliceerd: 23-03-2021 16:03

Extra sponsorgeld voor evenementen en festivals

STREEK - Het is genoegzaam bekend. Op dit moment kunnen er bijna geen evenementen plaatshebben, ongeacht de aard van het evenement. Toch houden evenementorganisaties er rekening mee dat er in de tweede helft van 2021 wel weer publieksevenementen mogelijk zullen zijn. Dat idee komt voort uit de mededeling dat de provincie voor 2021 € 400.000,- beschikbaar stelt om bovenregionale culturele en sportieve evenementen te sponsoren. Om meer jongeren te kunnen bereiken kunnen nu ook festivals een sponsoraanvraag indienen.

Evenementen zijn belangrijk
De provincie sponsort jaarlijks veel terugkerende evenementen, zoals Bevrijdingspop Haarlem, het Dam tot-Dam weekend en MOOOISTE landschapsfestival. Veel van deze evenementen konden afgelopen jaar niet doorgaan en ook 2021 is een onzeker jaar voor de sector. Omdat evenementen belangrijk zijn voor de regionale economie en sociale cohesie maakt de provincie extra sponsorgelden vrij voor grotere culturele en sportieve evenementen.

Aandacht voor jongeren
Veel jongeren missen de sociale contacten die zij hadden voor de coronacrisis. Een bezoek aan een evenement helpt hem om weer met elkaar in contact te komen. Om in deze maatschappelijke behoefte te kunnen voorzien, wil de provincie dit jaar ook meer festivals gaan sponsoren.

Snel aanvragen
Culturele en sportieve evenementen met een bovenregionale uitstraling die een divers publiek trekken kunnen in aanmerking komen voor extra sponsoring. De provincie Noord-Holland gaat op zoek naar evenementen die voldoen aan de sponsorvoorwaarden, maar evenementenorganisaties kunnen zelf ook contact opnemen als zij denken in aanmerking te komen. Belangrijke voorwaarden zijn dat een deel van de sponsorbijdrage moet worden ingezet voor verduurzaming van het evenement en inclusiviteit. De regeling is geldig voor evenementen tot en met 1 januari 2022. Het budget is beperkt, dus organisaties kunnen zich het beste zo snel mogelijk aanmelden!

Meer informatie is te vinden op: https://www.noordholland.nl/Onderwerpen/Toerisme_recreatie/Festivals_Evenementen

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl