Faillissement D Reizen gevoelig verlies voor reiswereld

Gepubliceerd: 06-04-2021 13:04

Faillissement D Reizen gevoelig verlies voor reiswereld

STREEK - Tot voor kort stond D-reizenbekend als een Nederlandse reisorganisatie met ruim 230 reisbureaus en een hoofdkantoor in Hoofddorp. Het bedrijf is op 6 april 2021 door de rechter failliet verklaard. D-reizen verkocht tot die datum vakantiereizen van touroperators in zijn reisbureaus en via de eigen website.

STREEK - Tot voor kort stond D-reizen bekend als een Nederlandse reisorganisatie met ruim 230 reisbureaus en een hoofdkantoor in Hoofddorp. Het bedrijf is op 6 april 2021 door de rechter failliet verklaard.

De reisorganisatie, welke geen onderdeel meer uitmaakte van het Dirk van den Broek-concern, heeft vanmorgen bekendgemaakt dat D-reizen failliet is verklaard. De aanleiding daarvoor was dat er door de coronacrisis vrijwel geen inkomsten binnen kwamen, waardoor het bedrijf in grote financiële problemen kwam.

Ook de vertraging van het voucherfonds heeft geleid tot een onoverkomelijke situatie voor D-reizen. De organisatie telt ruim 1100 werknemers en verkoopt vakantiereizen van touroperators als TUI in zijn reisbureaus en via de eigen website. Het bedrijf, één van de grootste reisorganisaties van het land, verkeerde al langere tijd in financiële problemen.

Directeur Jan Henne De Dijn van D-reizen spreekt van ‘een gitzwarte dag’. De afgelopen periode zijn er veel gesprekken geweest met partijen om tot een oplossing te komen. Met dit faillissement valt een belangrijke schakel weg in de reisindustrie in Nederland, die zorgde voor een diversiteit aan reisaanbod voor de consument.

De franchise-ondernemingen die opereren onder de merknaam VakantieXperts vallen buiten het faillissement. Op het moment wordt gekeken naar de mogelijkheden voor een doorstart van D-reizen. De medewerkers van D-rt Groep (het moederbedrijf van de reisbureauketen D-reizen) zijn inmiddels geïnformeerd over het faillissement, zo laat de onderneming weten.

In de Zaanstreek kende het bedrijf vestigingen in Wormerveer (Krommenieërweg 40/Marktplein zie foto), in Zaandam (Gedempte Gracht en Behouden Haven) en in Oostzaan (Hannie Schaftplein).

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl