FC Volendam wil 't Skip in

Gepubliceerd: 09-09-2021 7:09

FC Volendam wil  't Skip in

STREEK - Daar waar AZ komend weekeinde haar vernieuwde stadion in gebruik zal nemen is het bij het ambitieuze FC Volendam opvallend te noemen dat de 'windbroeken' 't Skip in willen gaan. Dat heeft gelukkig niets met zelfdestructie van doen, maar alles met de plannen voor een nieuw stadion.

Bij AZ, Telstar en Volendam zijn er talrijke Zaankanters actief geweest en nog altijd onderdeel uit maken van de selectie die weten dat die weg kan leiden tot een mooie loopbaan in het betaalde voetbal. Ook voor supporters van de clubs kleven veel warme herinneringen aan de namen.

Meest recent in beeld is FC Volendam. Dat heeft de ambities voor een nieuw stadion uitgesproken. De club heeft als doel om door te groeien tot een stabiele eredivisionist met 'magnetische kracht op de regio'. Met de komst van een stadion op een locatie aan de rand van het dorp, wil het bestuur dit realiseren.

Het plan voor een nieuw stadion speelt al langere tijd achter de schermen. Het bestuur van de club komt nu met het idee naar buiten om een maatschappelijke discussie te laten ontstaan. Het huidige stadion van FC Volendam is gevestigd in het centrum van Volendam. Het nieuwe stadion zou op een locatie aan de rand van het dorp moeten komen en moet een capaciteit van minimaal 10.000 zit- en staanplaatsen hebben.

"Tevens kunnen we het stadion ontwikkelen als de perfecte locatie voor concerten en evenementen met tien tot twaalf duizend bezoekers", zegt het bestuur over het nieuwe stadion dat wordt gepresenteerd onder de werknaam 't Skip. "Het is win-win-win. En dat is ook nodig, want aan de Sportlaan zijn we op dat vlak echt allang uit ons jasje gegroeid.

Linkerrijtje eredivisie
"Het linkerrijtje van de eredivisie, dat klinkt als een droom", spreekt de club vol ambitie uit. "Maar waarom niet?! Onze club voldoet aan een heleboel voorwaarden om die droom uit te laten komen. Een nieuw stadion is min of meer noodzakelijk voor die ambitie. Natuurlijk is dat spannend. Maar kijk naar Heracles en AZ. Die kwamen ook van héél ver."

'Het gezelligste stadion van Nederland'
FC Volendam meldt dat er vanuit verschillende bedrijven interesse is om te investeren in het nieuwe stadion. De vernieuwde thuishaven moet 'het gezelligste stadion van Nederland' worden. Om dat te bereiken wil de club supporters dichter bij het veld brengen. "Maar ook als je een biertje of broodje paling haalt, moet je door het open karakter van het stadion de wedstrijd nog kunnen volgen en voelen."

Als mogelijke locatie denkt de club aan De Purmer. Op die manier wordt het stadion rondom wedstrijden beter bereikbaar. De locatie van het oude stadion wil het bestuur achterlaten om opnieuw te ontwikkelen. Aangezien dat voor de gemeente is, laat de club zich daar verder niet over uit.

De club benadrukt dat de plannen zich nog volop in de onderzoeksfase bevinden. De schets van het stadion is dan ook vooral een visualisatie van ideeën. De komende tijd zal duidelijk worden of de intenties ook concreet gemaakt kunnen worden.

Met dank aan Stephan Brandhorst/NH Nieuws

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl