FC Zaandam en zvv Zaanlandia gaan definitief fuseren

05-10-2021 11:20

FC Zaandam en zvv Zaanlandia gaan definitief fuseren

ZAANDAM - Na een iets langere aanloopperiode als eerder bedacht zal de Zaanstreek op korte termijn weer twee voetbalclubs kwijtraken. Want dat is het geval nu de leden van FC Zaandam en zvv Zaanlandia tijdens de Buitengewone Algemene Ledenvergaderingen van maandag 4 oktober jl. in overweldigende meerderheid hun goedkeuring hebben gegeven aan het voorstel van de beide besturen tot fusie van beide verenigingen.

Beide besturen zijn er van overtuigd dat door deze fusie de basis zal worden gelegd voor een sportief en financieel gezonde toekomst van het voetbal op het vernieuwde Sportpark Hoornseveld. De besturen erkennen dat hiermee opnieuw een stukje van de Zaanse voetbal historie zal verdwijnen. De naam zvv Zaanlandia zal na ruim 100 jaar verdwijnen, zoals eerder al ZVV, ZFC en Zilvermeeuwen verdwenen zijn.

In de komende weken zullen de nieuwe naam en clubkleuren van de nieuwe vereniging bekend gemaakt worden. Daar blijft het niet bij, want ook achter de schermen zal er hard gewerkt moeten worden aan de statuten, inschrijving bij de notaris, de Kamer van Koophandel en de KNVB.

Binnenkort zullen de werkgroepen, die al in een eerder stadium hun bijdrage hebben geleverd, aan de gang gaan met de verdere invulling van de nieuwe vereniging op het gebied van o.a. voetbal technische zaken, sponsoring, financiën, nieuwbouw, etc. 'Hierbij is extra hulp vanuit de leden meer dan welkom' luidt de uitnodiging van beide besturen.

In het voetbal seizoen 2022 – 2023 zal de nieuwe vereniging van start gaan op het Sportpark Hoornseveld.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl