FC Zaandam kiest voor gezondheid en dat kost mogelijk 3 punten

26-10-2020 14:08

FC Zaandam kiest voor gezondheid en dat kost mogelijk 3 punten

ZAANDAM - Voor menigeen is het nog altijd een raadsel hoe de KNVB heeft kunnen besluiten FC Zaandam drie punten aftrek toe te kennen. De club gelaste in het weekend van 10 oktober alle duels, waaronder de thuiswedstrijd van het eerste elftal tegen HBOK, af vanwege de zorgen rondom het coronavirus. Dat besluit was echter tegen de regels in van de KNVB.

Vanaf dat speelweekeinde waren alle eerste elftallen verplicht om uit te wijken naar kunstgras bij afgelasting. Aangezien FC Zaandam dit naliet, ontving de vereniging een schikkingsvoorstel voor drie punten in mindering. De vereniging besloot niet akkoord te gaan met het voorstel en tekende bezwaar aan. “De aanklager zal daarom opnieuw kijken naar de zaak en een beslissing nemen over het vervolg”, laat een woordvoerder van de Nederlandse voetbalbond aan ons weten. Het kan voor FC Zaandam daarmee drie kanten opgaan: de vereniging krijgt een nieuw, tweede schikkingsvoorstel aangeboden, de zaak wordt geseponeerd of het dossier wordt aangeboden aan de tuchtcommissie die dan een beslissing neemt.

In afwachting van deze uitkomst haalde de KNVB de drie punten aftrek uit het systeem, maar dat betekent allerminst dat FC Zaandam deze niet alsnog kan krijgen opgelegd. “Het naleven van deze regel is van belang voor de voortgang van onze competities”, aldus de KNVB.

Opvallend genoeg maakte FC Zaandam de beslissing voor de afgelasting niet omdat het grasveld niet goed genoeg was, maar koos de club hiervoor vanwege de gezondheid van zijn leden. De vereniging liet destijds op zijn website weten: “Vanuit het maatschappelijk belang bezien wil het bestuur van FC Zaandam de groei van het aantal besmettingen beperken, door het aantal bewegingen van teams die uit of thuis voetballen, zoveel als mogelijk te beperken. Meerdere sportverenigingen binnen de regio Zaanstreek Waterland hebben mede op basis van deze afweging besloten om wedstrijden van hun teams af te gelasten.” Het is echter de vraag of de aanklager het belang van deze beslissing inziet en de straf voor FC Zaandam daarmee seponeert. Anders moet de tuchtcommissie zich hoogstwaarschijnlijk over deze actie buigen.

LEES VERDER OP
https://www.hetamsterdamschevoetbal.nl/fc-zaandam-wacht-gespannen-af-voor-puntenstraf/

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl