FC Zaandam moet op zoek naar nieuwe trainer

15-11-2020 16:01

FC Zaandam moet op zoek naar nieuwe trainer

ZAANDAM - Na afloop van het huidige voetbalseizoen zal Iwan Axwijk afscheid nemen als trainer van zaterdag tweede klasser FC Zaandam. Dit nieuws werd recentelijk bekend gemaakt.

Het was FC Zaandam bestuurslid technische zaken Jeroen Olthof die liet weten dat Axwijk zelf te kennen heeft gegeven te willen stoppen. Hij is dan twee jaar in dienst geweest bij de zaterdagclub die inmiddels met buurman zvv Zaanlandia meer dan verkennende gesprekken voert om te komen tot een nieuwe voetbalorganisatie.


Voor FC Zaandam was er geen noodzaak om te breken met de trainer.  De club toonde redelijk tevreden met de resultaten en het functioneren. Het feit dat Axwijk (op de foto nog als speler met aanvoerdersband)  er vroeg mee is gekomen geeft de Zaandammers wel  de tijd om een nieuwe trainer te zoeken. Of er een link is te leggen met de aankomende fusie is bij d redactie niet bekend.

Kind van de club Miel Mans gaf anderhalf seizoen geleden het stokje als hoofdtrainer van FC Zaandam over aan Iwan Axwijk. Axwijk werd destijds door Miel Mans zelf getipt aan het bestuur als gegadigde. Beide spelers kwamen eerder uit voor Hellas Sport en bereikten via deze club het betaalde voetbal.

Het uit Zilvermeeuwen en Hellas Sport (eerder ontstaan door het samengaan van ZFC en ZVV) voortgekomen FC Zaandam zal volgend seizoen naar alle waarschijnlijkheid niet meer onder die naam bestaan. In de gesprekken met Zaanlandia gaat het inmiddels al over een nieuwe naam, clubkleuren en overige bijkomende bestuurlijke zaken. De nieuw te vormen club zal dan wel op Sportpark Hoornseveld aan de Sportlaan in Zaandam blijven spelen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl