FC Zaanstreek weer terug op de kaart en velden

19-07-2020 10:25

FC Zaanstreek weer terug op de kaart en velden

ZAANSTAD - COVEBO uitzendgroep met haar vestiging op het Noorderveld in Wormerveer maakt twee partijen blij. Zowel de zaalvoetbalclub FC Zaanstreek (voorheen FCZSW) als voetbalclub Blauw-Wit profiteren van de sponsoring van deze landelijk werkende uitzendorganisatie.

De sponsoring bestaat onder andere uit shirtreclame op alle FC Zaanstreek/COVEBO-tenues en bordreclame bij Blauw-Wit. Het contract is wederom verlengd inclusief optie voor nog twee jaar en stimuleert ook de samenwerking tussen Blauw-Wit en FC Zaanstreek.

De vestiging van COVEBO in Wormerveer is een van de 29 vestigingen in Nederland en bedient heel Noord-Holland.
COVEBO uitzendgroep is gespecialiseerd in Bouw & Techniek en houdt zich dagelijks bezig met onder andere het werven, plaatsen, bemiddelen van timmermannen, schilders, lassers, slopers, schoonmakers, bouwopruimers en asbestsaneerders.

De samenwerking tussen FC Zaanstreek en Blauw-Wit krijgt door de sponsoring van COVEBO in een driehoeksverhouding alle kans om uit te groeien tot een WIN-WIN-WIN situatie.

TERUG IN DE TIJD
Want wie FC Zaanstreek leest moet waarschijnlijk meteen denken aan lang vervlogen tijden. In 1964 bestond op initiatief van voetbalvereniging KFC het plan een stichting te vormen onder de naam FC Zaanstreek, waarbij de mogelijkheid bestond met name ZFC in de fusie te betrekken. KFC voerde tevens besprekingen met het Amsterdamse Blauw Wit om tot een fusie te komen. Zowel Blauw Wit als ZFC gaven echter te kennen zelfstandig te willen blijven, zodat in 1964 geen fusie in de Zaanstreek in het verschiet lag.

KFC diende in juli 1964 een verzoek in bij de KNVB om het seizoen '64 -'65 onder de naam Stichting FC Zaanstreek te mogen spelen. De stichting kwam geheel los te staan van KFC, dat op Koogs verzoek wilde spelen in de vierde klasse amateurs. FC Zaanstreek de thuiswedstrijden spelen op het bestaande KFC-veld. Het nieuwe sportpark dat vijftienduizend toeschouwers zal kunnen bevatten is gepland op het Oostzijderveld dat nog niet gereed was. Op het KFC-veld werden speciale voorzieningen getroffen om de verwachte grote toeloop te kunnen opvangen.

Lees verder op https://www.zaanwiki.nl/encyclopedie/doku.php?id=fc_zaanstreekDeel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl