FEBO Zaanstad Cup: 1.5 meter afstand houden

08-07-2021 13:00

FEBO Zaanstad Cup: 1.5 meter afstand houden

WORMER - Het toernooi om de FEBO Zaanstad Cup is dinsdag op het terrein van WSV'30 van start gegaan. Het zal nog tot en met zaterdag 10 juli gaan duren. Vanmorgen heeft de organisatie van de FEBO Zaanstad Cup een mail gestuurd naar de deelnemende clubs van het toernooi. Dit vanwege een melding over enkele mogelijk besmette personen die dinsdag op het toernooi aanwezig zijn geweest.

Toernooi-organisator Ed Kuijper laat in het bericht weten dat er dinsdag 6 juli j.l. (de eerste wedstrijddag van de FEBO Zaanstad Cup) een besmetting van het coronavirus kan hebben plaats gevonden. Dit doordat er een melding over er enkele besmette personen is binnengekomen. Zij hebben een bezoek hebben gebracht aan het WSV’30 complex en de kantine. Ed Kuijper ziet echter geen bedreiging voor het voortzetten van het toernooi. 'Voorlopig geen enkele. Als iedereen zich aan onze maatregelen houdt van 1.5 meter is er niks aan de hand.'

Na overleg met het RIVM adviseert de organisatie dat de bezoekers van afgelopen dinsdag zich na 5 dagen na het bezoek kunnen laten testen. Zij moeten dan een afspraak maken via het nummer 0800-2035 voor testen zonder klachten. Iedereen die volledig gevaccineerd is kan toch ziek worden maar niet ernstig. Zij kunnen het virus echter wel doorgeven.

Ed Kuijper tot slot: 'Het is eigenlijk niks nieuws. Fijn dat we de melding hebben gekregen. Maar overal loop je risico op besmet te worden alleen weet je meestal dan niet waar en wanneer dat gebeurt. Gewoon de regels volgen dus' is Kuijper's nuchtere slotwoord.


Foto Theo van Vlaanderen

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl