Feestelijke bijeenkomst Baha'i-gemeenschap

Gepubliceerd: 16-10-2017 10:10

Feestelijke bijeenkomst Baha'i-gemeenschap

ZAANDAM - De Baha'i-gemeenschap van Zaanstad viert zondag 22 oktober de geboortedag van de stichter van het baha'i-geloof, Baha'u'llah. De viering vindt plaats in de Koekfabriek, Westzijde 188 in Zaandam.

De geboortedag van Baha'u'llah, wat Heerlijkheid Gods, betekent, wordt overal ter wereld gevierd. De baha'is heten iedereen, van jong tot oud, van harte welkom. Het programma begint om 10.30 uur en wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch. In verband daarmee worden de bezoekers gevraagd zich aan te melden via e-mail zaanstad@bahai.nl of via 075 – 6707606.

De jongste wereldgodsdienst verkondigt de eenheid van God, de eenheid van religie en de eenheid van de mensheid. ,,Baha'u'llah werd 200 jaar geleden in Iran geboren. Hij bracht een nieuwe visie voor de hele mensheid, gericht op een nieuw tijdperk. Zijn boodschap is nu in alle landen van de wereld bekend geworden. Ook in Nederland en ook in Zaanstad. De baha'is delen op deze bijzondere dag graag met iedereen zijn visie op het nu en op de toekomst. En vertellen graag wie ze zijn en wat ze doen: in de wereld, in Nederland en in Zaanstad”, aldus Regina van der Poel, een van de Zaanse baha’i.

Op de foto het huis van Bahjí waar de graftombe van de Bahá'u'lláhs is. Te vinden in Bahji, Israël.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl