Femke van Vuure: al wandelend de horeca steunen

Gepubliceerd: 10-01-2021 10:01

Femke van Vuure: al wandelend de horeca steunen

STREEK - Een dergelijke kop doet vermoeden dat er een alternatief voor het bekende Bokketochie bestaat. Dat blijkt iets anders te liggen. Het is de 20 jarige Femke van Vuure die - na een stadswandeling door 020 te hebben gemaakt - het idee uitwerkte om een Stadswandeling 075 op poten te zetten.

In Amsterdam werd zij tijdens de stadswandeling aldaar enthousiast over het concept. ‘Dat was zo leuk. Van nature ben ik een horecaliefhebber. Ik heb er ook in gewerkt. Inmiddels verdien ik mijn brood op een marketingbedrijf.’
Na overleg met de 020 bedenkers kreeg zij de vrije hand om een dergelijk project ook in de Zaanstreek (075) op te tuigen.

De eerste editie werd gewandeld in Oud Zaandijk en vandaar richting o.a. de Zaanse Schans. Dat bleek meteen een schot in de roos. Over twee dagen verdeeld kreeg zij 150 deelnemers te verwerken. ‘Dat lijkt heel veel, maar over een parcours van tien kilometer is dat goed te verspreiden. We moeten het nl wel coronaveilig doen. Er kwam een zeer gevarieerd publiek op af. Uit hun reacties heb ik begrepen dat ze het zeer geslaagd vonden en meteen zin hadden in deel twee.’

Die tweede editie zal dit weekeinde gewandeld gaan worden en zit ook al helemaal vol. De tocht voert o.a. over het Hembrug terrein en over de Westzijde. ‘Dat gaat ook weer gezellig worden. De mensen denken goed na over hoe het zo veilig mogelijk kan. Net als de eerste keer zat de tweede editie binnen een uur al helemaal vol.

Als initiatiefneemster van de Stadswandeling 075 heeft Femke ogenschijnlijk een gat in de markt gevonden met haar wandeltocht waarmee de horeca een financiële injectie krijgt. Femke’s idee was tickets te verkopen (à € 3,50) van woensdag 12.00 tot vrijdag 12.00 uur. Bij de eerste stadswandeling bleek het maximum aantal lopers al binnen een uur bereikt.

Looproute
Femke vertelt over de daadwerkelijke uitvoering: “De deelnemers ontvangen een digitale route- en menukaart. Op laatstgenoemde staan de namen, adressen en de deals van de horeca. De deelnemende bedrijven zorgen voor leuke kortingen.”

De wandelaars krijgen, na het kopen van de ticket, ook een begeleidende mail met daarin de opzet nader uitgelegd. Zoals de starttijd, opdrachten en tips om ten alle tijden coronaveilig mee te wandelen. ‘En zelfs aan de altijd lastige ‘hoge nood’-stops is gedacht’ laat Femke weten als zij in het pas geopende 'Il vero angolo Italiano' (Zuiddijk 91, Zaandam) nog even de zaken doorneemt voor de wandeling van dit weekeinde.

De Stadswandeling 075 is te vinden op Instagram en Facebook: @destadswandeling075. Of mail: destadswandeling075@gmail.com

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl