File voor teststraat geen uitzondering

10-01-2022 07:34

File voor teststraat geen uitzondering

STREEK - Voor de teststraat aan de Ronde Tocht in Zaandam staat op 8 januari een lange rij auto's. De besmettingscijfers zijn op het moment erg hoog en veel mensen laten zich testen. Een woordvoerder van de GGD laat weten dat het vaker druk is bij de teststraat. Zij hebben vandaag niet meer mensen getest dan op andere dagen de afgelopen tijd.

Een getuige laat weten dat de auto's een rij vormen tot aan de Hoofdtocht. Er zou sprake zijn van een file van 400 meter, en de wachttijd zou oplopen tot ruim een uur.

De teststraat aan de Ronde Tocht is een 'drive in', mensen worden dus getest terwijl ze in de auto zitten. Een woordvoerder van de GGD Zaanstreek-Waterland laat weten dat deze rij auto's wel vaker voor de teststraat staat. Vanaf 13.00 uur is op deze locatie mogelijk om te testen zonder dat er van tevoren een afspraak gemaakt hoeft te worden.

De teststraat is in het weekend open tot 15.00 uur. "Om 15.15 uur was de rij weggewerkt", zegt de woordvoerder. "We hebben iedereen kunnen testen die dat wilde." Ze laat weten dat er die zaterdag wel veel mensen kwamen die geen afspraak hadden.

BRON NH Nieuws/VLN Nieuws - Sam de Joode

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl